Sondaj: Primaria Timisoara este rupta de realitate, insa orasul merge intr-o directie buna

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
16Comentarii
Sondaj: Primaria Timisoara este rupta de realitate, insa orasul merge intr-o directie buna
© foto: arhiva
Timișorenii sunt destul de mulțumiți de orașul lor, atât în ceea ce privește sănătatea, infrastructura sau unitățile de învățământ, dar conducerea administrativă abia primește notă de trecere din partea locuitorilor orașului. Despre cei din primărie cetățenii consideră că nu prea sunt familiarizați cu problemele orașului și că aparatul administrativ este relativ ineficient în rezolvarea problemelor oamenilor, arată un sondaj realizat de specialiștii de la UVT.

Departamentul de Sociologie din cadrul Universității de Vest Timișoara a realizat un sondaj în rândul locuitorilor orașului, iar concluzia este că oamenii își iubesc orașul, dar că cei din administrație ar trebui să fie mai aproape de problemele lor. Răspunsurile au fost culese de la 1.427 de respondenți, rata de eroare a sondajului fiind de sub trei procente.

Într-o majoritate covârșitoare (64%) respondenții consideră că Timișoara merge pe drumul cel bun, iar cei mai încrezători sunt tinerii, cei între 18 și 24 de ani considerând în proporție de 84% că orașul merge într-o direcție bună, cei între 25 și 34 de ani fiind mulțumiți de evoluție în proporție de 80,4%.

În ceea ce privește serviciile medicale și medicii, opiniile sunt împărțite între un grad scăzut de satisfacție, 31,7% – nu prea mulțumiți, respectiv destul de mulțumiți, cu 37,6%.

De transportul în comun sunt destul de mulțumiți 36,4% dintre cei sondați, în timp ce 29,2% nu sunt prea mulțumiți. La fel și în ceea ce privește iluminatul public, unde 29,2% dintre cetățeni se declară nu prea mulțumiți de situația actuală, iar 26% destul de mulțumiți.

Cel mai bine Timișoara stă la categoria supermarketuri și magazine, unde 55,4% dintre cei intervievați cred că accesul este foarte ușor.

Nemulțumirile timișorenilor ies la iveală în ceea ce privește relația cu administrația locală. Întrebați despre modul în care autoritățile publice cunosc problemele reale ale locuitorilor, 33,4% dintre respondenți consideră că acest deziderat nu prea este îndeplinit, iar 22,1% că autoritățile nu cunosc deloc problemele. Doar 24% dintre oameni au răspuns „Mai degrabă de acord” la această întrebare. Este aparatul administrativ al Timișoarei eficient în rezolvarea problemelor oamenilor? 34,3% dintre cei intervievați cred că nu prea, alți 16% deloc, doar 28,2% au răspuns „Mai degrabă de acord”.

De asemenea, 36% din cetățeni cred că este dificil să găsești o locuință bună la un preț rezonabil la Timișoara.

Este orașul unul modern? Peste 80 de procente cred că da!

Surprinzător, în ciuda numeroaselor probleme ridicate pe tema calității aerului, 36% dintre oameni cred că situația este relativ bună, iar alți 34,1% nu prea sunt mulțumiți.

Totuși, 20,6% sunt total nemulțumiți de calitatea aerului. Explicabil, la acest capitol total nemulțumiți sunt cei din carierele UMT, Bărnuțiu și Aradului/Lipovei. Cel mai bine ies cartierele Torontalului, Ronaț, Cetate, Iosefin, dar și Complexul Studențesc, acestea oferă cel mai ridicat grad de satisfacție când vine vorba de calitatea aerului. Cele mai murdare cartiere sunt considerate Aradului Est, Kuncz-Plopi și Lidia.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor