Sondaj marca Robu: Vreti sa nu mai fie abonamente de parcare in centrul Timisoarei? Lista cu strazile pe care primarul vrea plata cu ora

De Roxana Deaconescu
17Comentarii
Sondaj marca Robu: Vreti sa nu mai fie abonamente de parcare in centrul Timisoarei? Lista cu strazile pe care primarul vrea plata cu ora
© Tion: Sondaj marca Robu: Vreti sa nu mai fie abonamente de parcare in centrul Timisoarei?
„Primăria nu are teren în centru unde să poată construi parcări, dacă ar fi avut, ar fi construit” și „niciunde în lume nu se fac abonamente pentru zonele ultracentrale” – sunt cuvintele primarului Nicolae Robu, care îi întreabă pe șoferi dacă sunt de acord cu desființarea abonamentelor de parcare în centrul istoric al orașului și cu plata doar cu ora. Oamenii cer parcări.

Primarul Timișoarei a lansat în acest sfârșit de săptămână sondajul cu nr. 44 pe anul 2018 pe rețeaua de socializare. Pleacă de la premisa că „Timișoara duce o lipsă cronică de locuri de parcare în zona centrală”, așa că vrea să desființeze abonamentele TimPark pe unele străzi din zona roșie, mai exact pe Inelul 1 de trafic și în interiorul lui, iar șoferii să fie obligați să plătească parcarea pe oră.

„Ați fi de acord ca pe inelul 1 de trafic și în interiorul lui (Bastion – Punctele Cardinale – str. Oituz – Piața Mărăști – str. Gh. Dima – Piața 700 – str. Paris – Bd. Republicii – Piața Regina Maria – Bd. Regele Ferdinand – str. 20 Decembrie 1989 – str. I.C. Brătianu – Bd. Michelangelo – str. Hector – Bastion) să nu se mai elibereze abonamente, ci parcarea să fie doar în regim de plată orară, pentru descurajarea staționărilor a la long?”, i-a întrebat Robu pe prietenii virtuali de pe Facebook.

Variantele de răspuns sunt „Da, aș fi de acord” și „Nu, n-aș fi de acord”. Au votat, până duminică la ora 10.30, aproape 3.000 de utilizatori de Facebook, balanța înclinând spre desființarea abonamentelor de parcare.

Puteți vota AICI în sondajul edilului!

Primarul Nicolae Robu a fost luat la rost de prietenii virtuali, care i-au transmis că mai bine ar amenaja o parcare mai mare și apoi ar vorbi despre desființarea abonamentelor.

„Primăria nu are terenuri unde se construiască parcări în zona centrală. Asta-i marea noastră problemă! Am anunțat că vom face una subterană în față la Hotel Central și una subterană sub partea din față a Parcului Botanic. Niciunde în lume nu se fac abonamente pentru zona ultracentrală”, le-a răspuns Robu.

Edilul-șef a fost întrebat și ce se întâmplă cu cei care locuiesc în zona centrală și nu au unde să-și lase mașinile. Nu a putut oferi un răspuns.

„Vom răspunde și la această întrebare la momentul potrivit”, a replicat acesta.

De asemenea, a fost întrebat și unde își lasă autoturismele timișorenii care lucrează în centrul orașului. Nici la această întrebare nu s-a găsit răspuns.

„Stimate domnule primar, porniți de la o constatare corectă: NU sunt locuri de parcare și ne îndreptați spre o rezolvare greșită: acceptăm sau nu abonamente de parcare, când ar trebui să ne cereți să alegem unde să se construiască parcări supraetajate în zonă”, i-a scris un utilizator de Facebook.

Primarul a reiterat ideea că municipalitatea nu are terenuri în zona centrală, așa că l-a pus pe șofer să aleagă între varianta A sau varianta B.

„Dacă e așa, colaborați cu Consiliul Județean, cu Universitatea, cu Ministerul Apărării, dar rezolvați problema în mod real pentru cetățenii Timișoarei. Soluții există pentru parcări supraetajate sau subterane”, a răspuns omul pe Facebook.

Vă reamintim, edilul-șef a anunțat că are solicitări de la mai mulți timișoreni „de îmbunătățire a modului în care sunt gestionate parcările din zona centrală”.

„De la mai mulți cetățeni am avut propuneri de îmbunătățire a modului în care gestionăm parcările din zona centrală. Spre exemplu, mai mulți cetățeni semnalează că aceste parcări din centru, din zona roșie, sunt folosite de un număr de cetățeni, de dimineață până seară, în baza unui abonament. Nu este normal pentru o parcare din zona ultracentrală”, ne explica Robu în urmă cu câteva zile.

Decizia le aparține în cele din urmă consilierilor locali, care vor ajunge să voteze un proiect de hotărâre pentru modificarea regulamentului de parcare în regim în Timișoara. Așa cum Tion.ro vă anunța deja, tarifele de parcare nu ar trebui să sufere modificări, însă nu se știe ce idei îi mai vin primarului.

Citește mai multe aici:

Primarul Robu se gandeste la desfiintarea abonamentelor de parcare din centrul Timisoarei, in zona rosie17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor