Slujbe speciale de Florii, la Catedrala Mitropolitana si la Domul din Piata Unirii

De S.P. D.
Slujbe speciale de Florii, la Catedrala Mitropolitana si la Domul din Piata Unirii
De Florii, credincioșii ortodocși și cei romano-catolici participă la un program liturgic special. La Catedrala Mitropolitană, cei care au postit și s-au spovedit vor fi împărtășiți. În Timișoara se va desfășura și procesiunea Floriilor, la care credincioșii vin cu rămurele de salcie. Și la Domul romano-catolic din Piața Unirii vor fi sfințite ramurile înmugurite, va avea loc o procesiune și vor fi evocate Patimile lui Iisus.

La Catedrala Mitropolitană Timișoara, sâmbătă, 12 aprilie, între orele 7,30-9,30 se oficiază Sfânta Liturghie. Între orele 9,30 și 10,30, credincioșii care au postit, s-au spovedit și au primit dezlegare de la duhovnic vor fi împărtășiți. Între orele 10,30 i 11 va avea loc pomenirea de obște a celor adormiți. La ora 17 va începe Procesiunea Floriilor. Preoţii şi credincioşii din primul grup vor pleca la ora 17,15 din faţa bisericii parohiei Timişoara Iosefin pe B-dul 16 Decembrie 1989, podul Traian, până la Catedrala Mitropolitană. Preoţii şi credincioşii din grupul al doilea vor pleca la ora 17,15 din faţa bisericii parohiei Timişoara Elisabetin (Piaţa Crucii) pe strada Protopop Dr. George Dragomir, B-dul Mihai Viteazu, Catedrala Mitropolitană. Preoţii şi credincioşii din grupul al treilea vor pleca la ora 17,15 de la Muzeul Banatului, pe strada 20 Decembrie 1989, B-dul C.D.Loga până la Catedrala Mitropolitană. La Catedrala Mitropolitană vor fi întâmpinaţi de Preasfinţia Sa Paisie Lugojanul şi de preoţii catedralei, alături de care se va oficia Vecernia cu Litie, începând cu orele 18.

Și la Catedrala Romano-Catolică din Timişoara, duminică, 13 aprilie 2014 se sărbătoreşte Duminica Floriilor. Cu această zi începe Săptămâna Mare, săptămâna Patimilor şi Morţii Domnului nostru Isus Cristos. În aceste zile, în Catedrala Romano-Catolică din Timişoara (Domul din Piaţa Unirii), serviciile religioase se vor celebra după un program special, conform timpului liturgic. În Duminica Floriilor, 13 aprilie 2014, în Dom, înainte de masă se va celebra doar o singură liturghie, cu începere la orele 10.00. Liturghia acestei duminici începe cu sfinţirea ramurilor şi procesiune. Acest moment se va desfăşura în curtea Palatului Episcopal (str. Augustin Pacha nr. 4). După procesiune începe liturghia propriu zisă în care se evocă “Patimile Domnului nostru Isus Cristos” după Evanghelistul Matei. Această liturghie va fi celebrată de Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara. Partea muzicală a liturghiei va fi interpretată de Corul „Exultate” avându-l ca dirijor pe Dl. Bajkai-Fábián Róbert, organist al Catedralei. La orele 17.30 în Catedrala Romano-Catolică se va oficia o Vesperă Pontificală cu participarea Capitlului Catedralei.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor