Sistemele financiar-contabile din 12 tari, dezbatute de specialisti la Timisoara

De Marcel Hoster
Sistemele financiar-contabile din 12 tari, dezbatute de specialisti la Timisoara
Specialiştii din domeniul contabilităţii de la 12 universităţi din Europa şi Statele Unite al Americii s-au întâlnit la Timişoara pentru a discuta despre standardele financiar-contabile. Studenţii şi profesorii de la instituţiile participante vor lua parte ulterior la schimburi de experienţă.

Finalul săptămânii trecute a adunat la Timişoara specialiştii economişti provenind de la 12 universităţi europene şi din SUA. Profesorii de la secţia de Contabilitate a Facultăţii de Economie și de Administrare a Afacerilor au discutat cu colegii lor despre standardele contabile şi financiare din mai multe ţări. Întâlnirea s-a desfăşurat prin intermediul proiectului Erasmus+ „International Learning Platform for Accountancy”. Universitățile de prestigiu reprezentate la discuţii sunt University of Innsbruck, Austria; Friedrich Alexander University Erlangen Nürnberg, Germania; Vytauto Didziojo University, Kaunas, Lituania; University of Kavala, Institute of Technology, Grecia; Bournemouth University, Marea Britanie; Politechnic of Porto, Portugalia; Corvinius University, Budapesta, Ungaria; University of Vigo, Spania; University Bretagne-Sud Vannes, Franța; Southern Connecticut State University, New Haven, SUA, University of Urbino, Italia și University of Luxemburg.

Proiectul are o durată de trei ani, participante fiind universitățile membre ale Association des Formations Européennes à la Comptabilité et à l’Audit și implică dezvoltarea unor studii de caz integrate în domeniul standardelor internaționale de raportare financiară, analizei financiar-contabile, auditului financiar, etica în contabilitate ori responsabilității sociale a companiilor.

„Ulterior testării în cadrul a trei programe de studiu intensiv, cu participarea internațională a peste 200 studenți din cele 10 țări participante, plus Italia, Luxemburg și Statele Unite ale Americii (Budapesta-2015, Vannes-2016, Kavala-2017), studiile de caz vor fi disponibile pe o platformă online, a Universității din Innsbruck, pentru utilizare în cadrul actului de predare, în universități implicate. În toate cele patru arii dezvoltate prin proiect, cadrele didactice din Departamentul Contabilitate și Audit al UVT au avut contribuții atât în ceea ce privește construcția studiilor, dar și predarea în grupele internaționale de studenți”, a declarat Ovidiu Constantin Bunget, responsabil de proiect din partea UVT.

Proiectul desfăşurat creează premisele de schimburi de bune practici între profesorii și studenții participanți la programele intensive, studiile oferind posibilitatea realizării de comparații între soluțiile naționale și cele internaționale în domeniul contabilității, au explicat organizatorii.

Iniţiativa din acest sfârşit de săptămână face parte din demersurile UVT de internaţionalizare a activităţii desfăşurate.

„Universitatea depune eforturi constante de internaționalizare a activității sale, ceea ce presupune atât crearea de oferte de studiu competitive la nivel european, cât și intrarea în parteneriate din care noi și colegii noștri de peste graniță avem de învățat. Au fost prezenți la Timișoara specialiști din 12 universități, o șansă importantă pentru a obține noi perspective asupra domeniului contabilității, care apoi să se regăsească în programele noastre și în modalitatea de predare”, a declarat, la rândul său, rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !