Sindicalistii din Sanatate protesteaza! Vor salarii mai mari. Posibila pichetare la Prefectura Timis

De Adrian Panduru
Sindicalistii din Sanatate protesteaza! Vor salarii mai mari. Posibila pichetare la Prefectura Timis
© Tion: Sindicalistii din Sanatate protesteaza! Vor salarii mai mari. Posibila pichetare la Prefectura Timis (foto: arhiva)
Sindicaliștii din Sănătate pornesc o serie de proteste la nivel național, dar posibil, și local. Vor salarii mărite cu 25 la sută în 2016 și mai au și alte revendicări, printre care și creșterea PIB-ului pentru Sănătate la 6 la sută. La Timișoara, sindicaliștii vor depune un memoriu cu revendicări la Instituția Prefectului Timiș, dar e posibil să se lase și cu o pichetare….

Vor fi organizate proteste, la nivel național, la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, în perioada 9 – 13 mai, la care vor participa și sindicaliști din Timiș. Sindicaliștii din Timiș vor participa și la protestul din fața Ministerului Sănătății, din 15 iunie. Miercuri, 20 aprilie, reprezentanții SANITAS Timiș vor depune un memoriu cu revendicările lor la Prefectura Timiș, dar e posibil să și protesteze în fața acestei instituții.

Sindicaliştii cer deblocarea posturilor, creșterea salariului cu 25 la sută, eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, cer în continuare ca PIB-ul pentru Sănătate să crească la 6 la sută și alte revendicări.

„Decizia luată de consiliul național după evaluarea negocierilor cu Guvernul și Ministerul Sănătății a fost aceea de mare miting de protest pe data de 15 iunie, iar pe data de 20 aprilie depunerea unor proteste cu toate revendicările federației noastre alături de celelalte federații bugetare la nivelul prefecturilor. Este posibil ca această depunere a documentelor și protestelor la prefectură să fie însoțită și de o pichetare. În teritoriu putem noi să facem astfel de acțiuni cât dorim. Nu are niciun efect, trebuie la București.

Eu nu merg pe ideea de pichetare, dar dacă vom stabili săptămâna viitoare că facem, vom fi acolo. În 20 vom depune și noi revendicările la prefectură, să se exercite o presiune asupra luării de decizii la nivel de guvern, iar în 9-13 mai au loc pichetări la nivel de București, acolo vom participa. Noi avem 10 revendicări, printre care eliminarea inechităților, creșterea salariilor cu 25 la sută în 2016, acordarea sporurilor specifice, elaborarea regulamentului de sporuri pentru personalul din sănătate, respectarea normativelor de personal în sistemul sanitar, deblocarea de posturi și PIB-ul pentru sănătate ar trebui să fie de șase la sută”, spune Livius Cârstea, liderul SANITAS Timiș. Peste 4.000 de membri are acest sindicat în cel mai vestic județ al țării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor