Sf. Ilie vine pe picioroange, cu foc si apa, in Parcul Copiilor

De S.P.D.
Sf. Ilie vine pe picioroange, cu foc si apa, in Parcul Copiilor
© TION - Sf. Ilie vine pe picioroange, cu foc si apa, in Parcul Copiilor
Spectacol cu foc, fulgere, apă, lumini, umbre și dansuri ritualice: Sfântul Ilie, proorocul din Tesva, care s-a înălțat la cer într-un car de foc, descinde în Parcul Copiilor din Timișoara, însoțit de îngeri pe picioroange și pe biciclete. Spectacolul Teatrului Merlin despre legenda sfântului furtunilor este conceput de regizorul Dio Zoltan din Ungaria, care în vara trecută a realizat, la Timișoara, un alt eveniment open-air, inspirat de mitul Sânzienelor.


Teatrul Merlin Timișoara prezintă duminică, 20 iulie, de la ora 22, în Parcul Copiilor, „Legenda Sfântului Ilie”. Parte a programului teatru-credinţă, spectacolul este realizat cu participarea trupei Ort-Iki din Ungaria şi a trupei Mini Merlin.

„Spectacolul Teatrului Merlin Timişoara, în regia lui Dio Zoltan, aduce în faţa publicului legenda proorocului Ilie din Tesva, faptele săvârşite şi înălţarea acestuia la cer într-un car de foc, nemaitrecând prin moarte. Aşa cum ne-a obişnuit deja regizorul maghiar, povestea se va derula prin imagini care taie răsuflarea şi se întipăresc în memorie, spectacolul fiind unul din lumini şi umbre, foc şi apă, de dans magic ori sălbatic, strigăte de spaimă, de bucurie, tăcere… Îngerii apar pe picioroange, pe biciclete, dansul în jurul focului se reia fascinant şi obsesiv, purificator şi eliberator, în acelaşi timp. Carul lui Ilie, construit din bicicletele îngerilor, se înalţă la cer, însă haina şi masca rămân pe Pământ… Pentru aducere aminte, pentru apărare, pentru neuitare. La final ploaia spală totul, alungă temerile şi întunecimile, hrăneşte şi provoacă viaţa la un nou început”, explică Mirella Tonenchi, de la Teatrul Merlin

Accesul publicului la spectacol va fi liber.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor