Serviciu gratuit de preluare a DEEE-urilor de la domiciliu in Timisoara

De Alina Strugariu
Serviciu gratuit de preluare a DEEE-urilor de la domiciliu in Timisoara
Serviciu gratuit de preluare a DEEE-urilor de la domiciliu in Timisoara
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec vrea să înfiinţeze la Timişoara un serviciu de preluare gratuită de la domiciliu a deşeurilor reprezentând echipamente electrice şi electronice (DEEE). Acestea ar urma să fie ridicate, la cerere, în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, pe bază de comandă telefonică.

Timişorenii care vor să scape de televizoare, frigidere, calculatoare vechi şi stricate ori alte aparate electronice şi electrice uzate ar putea apela pe viitor la un serviciu gratuit de preluarea a DEEE-urilor de la domiciliu. Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec vrea să înfiinţeze un astfel de serviciu la Timişoara, consiliul local urmând să aprobe în plenul de vineri încheierea unui protocol de colaborare cu această asociaţie. Echipamentele electrice şi electronice ar urma să fie preluate de la populaţie în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, pe bază de comandă. Va exista un număr de call center unde oamenii vor putea suna pentru colectarea la domiciliu. Întreaga operaţiune ar urma să se facă pe cheltuiala Asociaţiei RoRec, care va trimite DEEE-urile colectate către reciclatori autorizaţi, primăria urmând să se ocupe mai mult de partea de mediatizare a acestui serviciu.

În oraşul Timişoara funcţionează în prezent patru puncte de colectare a DEEE-urilor, administrate de societatea de salubrizare Retim. Timişorenii pot preda echipamentele electrice şi electronice pe Calea Torontalului nr. 94, strada Energiei nr. 3 (Calea Şagului), Calea Moşniţei nr. 2 şi Aleea Avram Imbroane nr. 70.

Predarea deşeurilor de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice în alte puncte de colectare în afara celor stabilite în acest scop se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 500-1.000 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv între 2.500 şi 5.000 de lei pentru persoanele juridice, conform HG 1037 din 2010, atrag atenţia reprezentanţii Retim.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor