Service gratuit pentru biciclete, in premiera la Timisoara

De Marcel Hoster
6Comentarii
Service gratuit pentru biciclete, in premiera la Timisoara
Service gratuit pentru biciclete, in premiera la Timisoara
Proxima Tură Ciclistă  Bănăţeană, programată pe data de 8 iulie 2012, se va finaliza cu inaugurarea oficială a primului service gratuit de biciclete din România. Iniţiativa aparţine cunoscutului deja Club Sportiv Gratzu din Timișoara, împreună cu cei de la Verde pentru Biciclete. Acesta va funcţiona la sediul clubului, la Halele Timco, pe strada Circumvalaţiunii.

Iniţiativă inedită  în peisajul timişorean. Clubul Sportiv Gratzu a pus la punct proiectul unui service pentru biciclete. Noutatea pentru oraş şi chiar pentru România este că manopera pentru repararea bicicletelor va fi prestată gratuit de către membrii clubului. Cei care au un număr la bicicletă primit de la Verde pentru Biciclete vor putea beneficia, gratuit, de sprijinul şi priceperea bicicliştilor de la Gratzu.

Rezolvarea problemelor la mijloacele de deplasare pe două roţi se va face pe bază  de programare, manopera va fi gratuită, dar piesele de schimb vor fi furnizate de proprietarul bicicletei. „Dorinţa noastră este de a reduce numărul bicicletelor care circulă cu defecte la sistemele de frânare, schimbare viteze etc … şi de a mări în acest fel siguranţa din trafic şi, de ce nu, de a scoate de la naftalină bicicletele lăsate cu aceste lipsuri de întreţinere”, au anunţat cei de la Gratzu.

În cadrul VELO SERVICE, denumirea oficială a proiectului, se vor  lua în lucru doar bicicletele ce deţin număr Verde pentru Biciclete, cărora li se întocmesc cărţi de service. Se execută reglaje la bicicletă doar o singură dată pe lună, în baza datelor colectate de la destinator: serie cadru bicicletă, nume şi prenume posesor (se prezintă un act de identitate), număr de telefon, adresa de e-mail.

Bicicletele şi piesele trebuie să fie curate (să nu fie îmbâcsite de ulei vechi sau să fie murdare cu nămol sau pământ). Se execută doar reglaje, verificări şi echilibrări ale pieselor funcţionale ale bicicletei. Starea bicicletei şi a pieselor trebuie să fie bună, fără lipsuri din componentele acestora. Schimbul de piese sau componente, înlocuirea acestora, corecţii mecanice (îndreptare, de exemplu) nu se execută în cadrul VELO SERVICE. Tot la sediul CS Gratzu utilizatorii de biciclete vor putea participa la mici cursuri care să  le prezinte modul corect de condus în trafic, modul corect de utilizare a bicicletei sau realizarea unei presiuni optime în anvelope şi a înălţimii optime a şeii bicicletei.

Flori, fete si biciclete: sute de timisorence au participat la Skirt Bike

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor