Sedinta cu paza la PNTCD Timis. Moldovan a spart lacatele sediului si e impotriva semnarii protocolului din CLT

De Valentin Rusu
3Comentarii
Sedinta cu paza la PNTCD Timis. Moldovan a spart lacatele sediului si e impotriva semnarii protocolului din CLT
© TION - Sedinta cu paza la PNTCD Timis. Moldovan a spart lacatele sediului si e impotriva semnarii protocolului din CLT
PNŢCD Timiş este în război. Şi nu orice fel de război, armele au fost scoase demult din teacă şi acum s-a ajuns şi la paza… „cazematei”. Miercuri, la obişnuita conferinţă de presă a partidului, preşedintele ţărăniştilor din Timiş a instituit pază la uşă – un bodyguard stătea la uşa PNŢCD pentru a nu intra cei… nepoftiţi.

„Astăzi am fost obligat să asigur protecţia, am constatat de vineri dimineaţă că nu mai am acces în sediu, datorită faptului că au fost puse lacăte şi nu aveam cheile. Dorim să evităm eventuale posibile lucruri nedorite. S-a încheiat un proces verbal, de faţă cu martori, având prerogativele de administrare a clădirii, a trebuit să intru în sediu şi s-au tăiat lacătele”, a spus Valentin Moldovan, preşedintele PNŢCD Timiş.

În urmă cu câteva zile, Ciprian Mihok, preşedinte PNŢCD Timişoara, a anunţat dizolvarea biroului judeţean de conducere. Valentin Moldovan a venit miercuri şi a spus că biroul nu e nicidecum dizolvat – biroul s-a reîntregit.

„Luni a fost convocată o şedinţă a biroului judeţean de conducere al PNŢCD Timiş. La şedinţă au fost prezenţi un număr de opt membri, inclusiv Ciprian Mihok. Invalidarea unui birou judeţean se face în cadrul şedinţei, nu într-o conferinţă de presă. Un punct foarte important a fost situaţia creată prin demisia celor iniţial opt colegi. Analizând cele opt iniţiale demisii am constatat că sunt doar 7, deoarece unul dintre colegi a revenit asupra acestei demisii, este vorba despre colegul de la Lugoj. Opt dintre componenţii biroului judeţean şi-au păstrat calitatea de membri. Biroul judeţean a luat act de demisia a şapte colegi în frunte cu Ciprian Mihok. Am propus completarea biroului judeţean de conducere cu cinci colegi – Capotescu Ion, Checiu Viorel, Ionescu Stejărel, Colţun Nucu, Georgescu Adrian. Cu unanimitate de voturi s-a decis completarea biroului judeţean, astăzi avem un birou de conducere judeţean format din 13 membri, nu se mai pune problema dizolvării lui”, spune Valentin Moldovan.

Practic, Valentin Moldovan rămâne în continuare, „până la alte întâmplări”, preşedintele PNŢCD Timiş.

„Orice act de la biroul judeţean este nul dacă nu este semnat de mine. Am constatat cele şapte demisii şi am decis completarea biroului de conducere. Preşedintele partidului a fost informat, o să-i trimit lista. Opt din cei 15 membri au rămas în funcţie şi l-am completat cu 5. Acum suntem 13 în loc de 15”, spune Moldovan.

Preşedintele filialei Timiş a PNŢCD nu este de acord nici cu protocolul ce va fi semnat miercuri, la nivelul Consiliului Local Timişoara, de PNŢCD, PNL şi PDL.

„Nu ştiu despre existenţa acestui act – nu am fost contactat nici de domnul Robu şi nici de domnul Ostaficiuc. Conform statutului, biroul municipal ales în urma alegerilor trebuie validat de biroul judeţean. Eu le recunosc teoretic, dar biroul municipal de conducere al PNŢCD Timişoara nu este validat. Statutul nu prevede prerogative pentru biroul municipal de a încheia protocoale cu alte organizaţii. Dacă Mihok semnează acel protocol este în afara partidului. Nu va putea să aibă efecte politice sau juridice şi nu va putea fi aplicat de către cei care l-au semnat. Preşedintele PNŢCD la nivel naţional a emis o decizie că de biroul municipal de conducere se ocupă vicepreşedintele naţional. Valentin Moldovan şi vicepreşedintele Agoston Odon. În cazul în care se semnează acest act, consilierii locali nu sunt obligaţi să-l respecte”, spune Moldovan.

Juriul de onoare şi arbitraj, o comisie specială, va analiza activitatea biroului municipal de conducere de la Timişoara şi va lua o decizie în acest sens. Moldovan spune că cei trei consilieri ai PNŢCD din Timişoara – Adrian Orza, Bogdan Herzog şi Flavius Boncea vor vota în interesul oraşului. Mai mult, Molodvan se va întâlni joi cu ei, pentru o discuţie, iar excluderea lui Boncea şi Herzog din partid nu a fost, încă, validată… deci mai e cale de întors…

pntcd sediu (3)

Articole pe aceeași temă:

PNTCD Timisoara a hotarat excluderea din partid a consilierilor Boncea si Herzog

Consilierii locali “tradatori” ai PNTCD din Timisoara – Boncea si Herzog – propusi pentru excludere

Puci in PNTCD Timis! Peste jumatate din membrii Biroului Judetean de Conducere si-au dat demisia3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor