Se tripleaza chiria pentru Clinica de Cardiologie ASCAR: aproape 5.000 de euro pe luna!

De A.S.
5Comentarii
Se tripleaza chiria pentru Clinica de Cardiologie ASCAR: aproape 5.000 de euro pe luna!
© TION - Se tripleaza chiria pentru Clinica de Cardiologie ASCAR: aproape 5.000 de euro pe luna!
Primăria Timişoara va plăti o chirie mai mare, de 21.000 de lei pe lună, aproape 5.000 de euro, pentru clădirea din zona centrală a oraşului în care funcţionează Clinica de Cardiologie ASCAR din cadrul Spitalului Municipal. Imobilul a fost retrocedat, iar proprietarii s-au arătat dispuşi să îl vândă cu 1,1 milioane de euro. În cele din urmă s-a optat pentru prelungirea chiriei, care a fost majorată.


Aleşii locali au adoptat, marţi, o hotărâre privind închirierea imobilului situat pe Bulevardul Revoluţiei 1989 nr. 12 în care funcţionează Clinica de Cardiologie ASCAR din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara.

Imobilul a fost retrocedat în anul 2009 unei persoane pe nume Rosalie Freund, fiind deţinut în prezent de moştenitorii acesteia. Ulterior, proprietarii clădirii au încheiat un contract de închiriere cu Spitalul Municipal, stabilindu-se o chirie de 7.103 lei pe lună, conform tarifelor prevăzute prin HG nr. 1886/ 2006 pentru stabilirea cuantumurilor chiriilor aferente imobilelor restituite, modificată și completată, spun autoritățile locale. Contractul respectiv urmează să expire în data de 1 decembrie 2014, potrivit reprezentanților municipalității.

Conducerea Spitalului Municipal a solicitat primăriei să sprijine continuarea activității în imobilul de pe Bulevardul Revoluției, fie prin achiziționarea clădirii, fie prin închiriere.

Reprezentanții municipalității spun că proprietarii și-au exprimat intenţia de a vinde imobilul la preţul de 1,1 milioane euro sau de a încheia un nou contract de închiriere, cu 38.100 de lei pe lună, pentru clădirile pe care le deţin pe Revoluţiei, având o suprafaţă construită desfăşurată de 1.442 metri pătraţi, atât la finele anului trecut, cât şi în toamna acestui an.

Autorităţile locale au analizat oferta de cumpărare şi au considerat că suma cerută este prea mare. Ulterior a avut loc o nouă negociere şi s-a ajuns la o chirie de 21.000 de lei pe lună. S-a stabilit să fie încheiat un nou contract de închiriere, pe un an, cu posibilitatea de a se prelungi automat cu încă un an în situaţia în care niciuna dintre părţi nu va solicita rezilierea şi cu posibilitatea modificării cuantumului chiriei prin negociere între părţi.

Executivul Primăriei a propus consiliului local să aprobe închirierea în aceste condiţii, autoritatea locală motivând că nu dispune de un alt imobil care să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii Clinicii de Cardiologie ASCAR. Aleşii locali au adoptat o hotărâre în acest sens. Banii pentru achitarea chiriei vor veni prin transfer de la bugetul local.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor