Se rectifica suprafetele in cazul Heaven: spatiu mai mare, chirie marita!

De A. Strugariu
4Comentarii
Se rectifica suprafetele in cazul Heaven: spatiu mai mare, chirie marita!
Viceprimarul Timişoarei Traian Stoia spune că s-a făcut lumină în cazul Heaven. Anexa cu noile tarife de închiriere pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aprobată săptămâna trecută în consiliul local trebuie modificată din nou, pentru că societatea care foloseşte baza de agrement din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” apare – dintr-o eroare, spun oficialii primăriei – cu o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi, deşi ar trebui să apară cu peste 15.000 de metri pătraţi.

 

Noile tarife de închiriere pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă aflate în administrarea Consiliului Local Timişoara, folosite de firme, ONG-uri şi instituţii publice, au fost aprobate săptămâna trecută de aleşii locali.

După cum prezentam într-un material pe larg zilele trecute, au existat două anexe cu noile tarife de închiriere. Pe site-ul primăriei a fost publicată spre consultare o anexă, care a fost şi dezbătută public înainte de adoptarea hotărârii de consiliu, iar ulterior s-a venit în plenul consiliului local cu o altă anexă, care cuprindea modificări în privinţa mai multor spaţii. În unele cazuri s-a renunţat la intenţia de majorare, de exemplu în cazul asociaţiilor de revoluţionari şi a unor fundaţii, iar în altele tarifele au fost diminuate faţă de cât se propusese iniţial, de exemplu în cazul unor instituţii publice, cum ar fi Inspectoratul de Poliţie, sau majorate, în cazul unor societăţi comerciale care au spaţii închiriate de la primărie.

Diferenţe între cele două anexe, cea iniţială, respectiv cea nouă, aprobată în consiliu, au existat şi în cazul clubului Heaven. Potrivit vechii anexe, societatea Elaine SRL ar fi trebuit să plătească, pentru folosirea bazei de agrement din zona Stadionului „Dan Păltinişanu” (SAD 868), 2 euro pe metru pătrat, făcându-se referire la o suprafață de 15.577 de metri pătraţi. Potrivit noii anexe primite de aleși în plen, Elaine SRL trebuie să plătească o chirie lunară de 9.600 euro pentru baza de la stadion (tot SAD 868), la 3 euro/mp, făcându-se referire de această dată la o suprafață de doar 3.200 mp. La 15.577 de metri pătraţi şi 2 euro pe metru pătrat s-ar fi ajuns la o chirie lunară de 31.154 de euro. Or tocmai acest lucru, faptul că societatea respectivă închiriase 3.200 de metri pătraţi şi folosea, de fapt, circa 15.000 de metri pătraţi a făcut şi obiectul unei anchete penale, procurorii DNA anunţând, la începutul anului trecut, trimiterea în judecată a fostului şef al Direcţiei de Patrimoniu a Primărei Timişoara, Nicuşor Miuţ, şi a altor angajaţi ai municipalităţii pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni în acest caz.

Reprezentanţii municipalităţii spun însă că s-a comis o greşeală în acest caz, suprafaţa pe care trebuie să se achite chirie – şi se plăteşte în prezent, susţine viceprimarul Traian Stoia – fiind de peste 15.000 de metri pătraţi.

„Au apărut 3.200 de metri pătraţi dintr-o prostie, nu ştiu de ce au apărut 3.200… Pe atât se plătea înainte, dar acolo sunt aproape 16.000 de metri pătraţi, s-a remăsurat. Am verificat, urmează să modificăm anexa (n.r. – cu noile tarife). Chiar plătesc pe aproape 16.000 de metri pătraţi, pe verificate, plătesc pe fişă de calcul pentru că le-a expirat contractul. Ei (n.r. – reprezentanţii SC Elaine) trebuie să vină zilele astea la o discuţie să vedem ce fac în continuare, dacă mai plătesc sau nu, dacă se restrâng, dacă rămân. Dacă nu – se scoate din nou la licitaţie spaţiul respectiv”, ne-a declarat Stoia.

Cert este că aleşii locali au votat anexa în forma cu 3.200 de metri pătraţi fără să ridice vreunul problema diferenţelor de suprafeţe.

Mai puteti citi: Chirii record pe spatiile Primariei Timisoara, votate la repezeala de consilierii locali4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor