Se preiau cererile pentru plata subventiilor agricole in Timis

De Marcel Hoster
Se preiau cererile pentru plata subventiilor agricole in Timis
© TION: Se preiau cererile pentru plata subventiilor agricole
În această perioadă fermierii sunt aşteptaţi să depună cererile pentru subvenţiile acordate în domeniul agricol. Aproape 10.000 de asemenea cereri unice de plată au fost depuse pentru sectorul vegetal în Timiș, iar acum sunt aşteptate şi cele pentru sectorul zootehnic.


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Timis derulează în această perioadă „Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016”. Până la acest moment au fost depuse la nivel de A.P.I.A. Timiş un număr de 9.523 de cereri unice de plată pentru sectorul vegetal. Începând cu data de 20 aprilie se pot depune şi cererile pentru sectorul zootehnic. Astfel, în perioada 01 martie – 16 mai, la centrele judeţene/locale ale A.P.I.A. se depun fără penalizări cererile unice de plată.

Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 16 mai 2016, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai. Solicitările depuse după data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.

Și în campania 2016, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic folosind aplicaţia IPA Online. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în sistemul electronic IPA Online se face numai în centrele A.P.I.A., în prezenţa funcţionarului A.P.I.A. responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Cererile unice de plată se depun la Centrul Judeţean A.P.I.A. Timis în cazul fermierilor care solicită bani pentru o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol, şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol. Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Pentru a asigura coerenţa şi eficienta respectivei campanii pe rol, implicit o derulare cu încadrare în termene şi implementare corectă, este necesar ca fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați anterior prezentării la A.P.I.A. pentru depunerea cererii unice, spun reprezentanții instituției. Fermierii sunt rugaţi să meargă la primăria unitătii administrativ teritoriale de care aparţin, pentru a-şi reglementa situaţia documentară a dreptului de utilizare a terenului exploatat, implicit localizarea corectă a respectivului teren la nivelul blocurilor fizice.

Materialele de informare referitoare la Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016 sunt disponibile şi pe site-ul APIA.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor