Se pregateste editia a patra a concursului de roboti RoboTEC

De Marcel Hoster
1Comentariu
Se pregateste editia a patra a concursului de roboti RoboTEC
© Tion: Se pregateste editia a patra a concursului de roboti RoboTEC
Studenții și elevii talentați care au preocupări în domeniul roboticii se pot acum înscrie la ediția 2018 a unuia dintre cele mai importante competiții din domeniu, RobpTEC. La ediția din 2017 au fost prezenți 83 de participanți împărțiți în 37 de echipe provenind din România, Macedonia, Polonia și Serbia.

Ediția din acest an este programată în perioada 23-25 martie, este cea de-a patra ediție a concursului internațional RoboTEC – Robot Engineering Contest. Organizator este Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare și o serie de companii din sfera IT&C. RoboTEC este o competiție de robotică și inteligență artificială, care se adresează elevilor și studenților din România, dar și din alte țări. Aceștia au șansa de a-și aprofunda cunoștințele de programare, de a le pune în practică și de a interacționa cu alți participanți pasionați de domeniul IT. În cadrul concursului, se pot înscrie echipe formate din 3 elevi sau studenți, cu posibilitatea de a fi însoțiți de un cadru didactic (mentor).

Concurenții trebuie să construiască un robot autonom, care va fi testat în cadrul uneia dintre cele 7 probe: Line Follower Classic – proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări un traseu, într-un timp cât mai scurt, fără erori; Line Follower Enhanced – proba constă în urmărirea liniei în cel mai scurt timp, dar, spre deosebire de Line Follower Classic, există diverse obstacole pe parcursul traseului, cum ar fi intersecții, pereți, linii întrerupte sau culori inversate; Line Follower Turbo – în cadrul acestei probe, va fi testată viteza robotului în timp ce parcurge o buclă, menținându-și traiectoria. Pentru siguranță, robotul va fi echipat cu un ventilator electric; Mini Sumo & Mega Sumo – probele în care robotul trebuie să-și împingă adversarul în afara unui ring, diferența dintre ele fiind dimensiunea și greutatea robotului; Maze – proba de ieșire din labirint, în care robotul pornește dintr-o celulă inițială și trebuie să găsească celula finală a acestuia, într-un timp cât mai scurt; Freestyle – proba în care se va testa imaginația și abilitatea echipelor de a construi un robot cu o funcționalitate deosebită, pe care îl vor prezenta în fața juriului, având la dispoziție 5 minute.

Organizatorii oferă participanților premii remarcabile, cazare, masă și transport în comun gratuit și nu există taxă de participare. Înscrierile se pot face până la data de 25 februarie pentru cetățenii europeni, pe site-ul https://robotec.ligaac.ro/Registration/RegisterTeam.

Informații suplimentare se pot obține și pe pagina de Facebook a evenimentului, la adresa https://www.facebook.com/robotec.ac/ și site-ul http://robotec.ligaac.ro/.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor