Se pregateste demolarea terasei de la Sala Olimpia. Dispute pe teme de… muschi si legalitate!

De M. Hoster
Reactualizat la:
5Comentarii
Se pregateste demolarea terasei de la Sala Olimpia. Dispute pe teme de… muschi si legalitate!
© TION: Se pregateste demolarea terasei de la Sala Olimpia. Dispute pe teme de... muschi si legalitate!
Culturistul Florin Teodorescu acuză din nou Primăria Timișoara de șicane, după ce inspectorii municipalității l-au amendat și ulterior i-au cerut ca în 48 de ore să demoleze Terasa Sportivilor, pe care a ridicat-o la Sala Olimpia, lângă sala de culturism. Situația se repetă, pentru că în 2011 primăria a mai dispus o dată demolarea terasei, care a fost desfiinţată pentru că Teodorescu nu avea autorizaţie. Autorităţile locale susţin, şi acum, că respectiva terasa funcţionează ilegal…

Florin Teodorescu contraatacă și anunţă că el vrea să doneze Terasa Sportivilor statului român. Culturistul spune că trebuie să obțină autorizație pentru terasă din șase în șase luni, iar acum nu mai deține acest act.

„Nu știu pe cine deranjează această terasă, e frumoasă. Până vineri trebuie s-o dau jos. Acum 12 ani a fost autorizată până în 2011, la schimbarea de mandat mi-au dat-o înapoi. Am pus-o înapoi legal și m-a costat peste 12.000 euro. Fiecare terasă fixă trebuie autorizată din șase în șase luni. Aceasta nu este o terasă fixă, e prinsă în șuruburi. Este o terasă de așteptare, eu nu câștig nimic din ea… Nu vând nimic aici”, susține Teodorescu.

Somația primăriei spune că terasa trebuie demolată în 48 de ore.

„Vreau s-o donez statului român. Vreau să fiu ajutat să nu se strice un lucru bine făcut care nu mai funcționează comercial de 5 ani. Repet, vreau s-o donez gratuit statului român, eu nu nu câștig nimic din ea. Asta e răsplata primăriei după palmaresul pe care îl am, timp de 25 ani”, a declarat Florin Teodorescu.

Teodorescu susține însă că deține autorizație de urbanism, însă nu și autorizaţie comercială.

Totuși, acum o lună, el a fost amendat cu 2.500 de lei, atât pentru abateri comerciale, cât şi urbanistice.

„Suntem în litigiu, pentru că am contestat amenda. De trei săptămâni există proces. Am făcut demersuri ca să obțin o nouă autorizație”, afirmă culturistul.

Florin Teodorescu spune că, de fapt, este vorba despre o zonă de așteptare, „pentru citit și jucat șah”, şi în niciun caz despre o afacere. „Vin mame cu copii să îşi aştepte aici prietenul, adică soţul…”, spune, revoltat, Teodorescu.

Primăria, fermă pe poziţii

Cei de la primărie spun că amenzile date, dar şi ilegalitatea construcţiei sunt clare, din punctul lor de vedere.

„În data de 13.05.2015, ca urmare a verificărilor efectuate pe teren de Direcţia Poliţia Locală Timişoara – Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, a fost întocmit procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. 76AX200227/14.05.2015, prin care s-a constatat faptul că, pe strada FC Ripensia nr. 7 a fost construită pe domeniul public o terasă cu suprafaţa de cca 80 mp, fără autorizaţie de construire. Ca urmare, s-a dispus aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 1.000 de lei şi măsura complementară de desfiinţare a construcţiei până la data de 24.05.2015”, am aflat de la primărie.

Având în vedere situaţia existentă, dar şi faptul că Florin Teodorescu nu s-a conformat, municipalitatea a cerut demolarea construcţiei. „Întrucât Direcţia Poliţia Locală Timişoara – Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal a constatat că măsura complementară nu a fost respectată de contravenient, respectiv desfiinţarea construcţiei, Direcţia Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara a întocmit Referatul nr. SC2015-1707/04.06.2015 în vederea desfiinţării terasei”, mai precizează reprezentanţii primăriei.

Robu și muşchii lui Teodorescu

Primarul Nicolae Robu a avut, desigur, o poziţie asupra acestei probleme. Una clară, în care condamnă poziţia fostului sportiv.

„Tu, să ai o terasă amenajată fără nicio autorizaţie de construcţie, fără nicio aprobare, pe domeniul public, să oferi servicii de alimentație publică fără autorizare, întru sfidarea crasă a legii, și tot tu să te plângi! Eu nu știu, mușchii sunt una, dar în societate eu cred că trebuie să avem o conduită decentă. Faptul că ai mușchii mari – sau că i-ai avut mari, nu ştiu ce s-a întâmplat pe parcurs cu ei – nu cred că este un motiv să poți pretinde că tu ești dincolo de orice lege și că ție ți se cuvine să faci orice în oraş”, spune Robu.

Edilul spune că nu are absolut nimic personal cu nimeni şi nici cu vreo societatea comercială.

„Noi nu avem treabă cu nimeni personal și cu nicio societate comercială. Cerem tuturor să respecte legea. Avem o campanie pe care o ducem în tot orașul, prin care verificăm legalitatea construcțiilor și a funcționării. Nu e normal să se expună cetățenii (…) Eu nu am știre, de când sunt primar, nu există niciun demers făcut (de obținere a autorizației – n.r.), nu știu dacă înainte a încercat. Nu avem nevoie de terasă, noi vrem să elibereze acel loc. Când expiră termenul care a fost stabilit pentru demolare, se va trece la demolare”, a concluzionat Robu.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor