Se intampla intr-un cartier istoric al Timisoarei: munti de gunoaie si cladiri care se darama in drum

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
9Comentarii
Se intampla intr-un cartier istoric al Timisoarei: munti de gunoaie si cladiri care se darama in drum
© TION: Se intampla intr-un cartier istoric al Timisoarei munti de gunoaie si cladiri care se darama in drum
Deşi poate părea incredibil, o proprietate părăsită dintr-un cartier istoric al Timişoarei, din zona Fabric, un imobil situat într-o zonă cu vizibilitate, la liniile de tramvai de pe strada Ion Mihalache, este, de câţiva ani încoace, cu ştiinţa autorităţilor, un focar de infecţie. Sunt tone de gunoi în casă, pute de îţi mută nasul şi totuşi… nu se poate face nimic, în condiţiile în care amenzile date de Poliţia Locală par să nu aibă niciun efect. Puţin mai încolo, un alt imobil într-o stare deplorabilă se dărâmă pe trotuar…

Casa de pe strada Ion Mihalache nr. 24 nu mai are uşi, geamuri, acoperiş sau garduri. Este în schimb plină de gunoaie, şi în interior şi pe lângă, proprietatea devenind un adevărat focar de infecţie. Şi asta nu de azi de ieri, pentru că cititorii ne-au scris despre situaţia acestui imobil încă din 2013, oamenii reclamând faptul că respectiva construcţie stă părăsită de ani, fiind plină de gunoaie, iar mirosul care se degajă este îngrozitor.

Reprezentanţii Poliţiei Locale spuneau atunci că imobilul respectiv aparţine unei societăţi private care a fost sancţionată în repetate rânduri.

„În cazul la care se face referire este vorba despre o clădire situată pe strada Ion Mihalache nr. 24, aparţinând societăţii Fondas Invest SRL. Numai anul acesta pentru imobilul respectiv au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, conform HCL 371/2007, pentru neîntreţinerea în stare corespunzătoare a clădirii și nesalubrizarea acesteia, de câte 1.500 de lei fiecare (…) De menţionat că firma respectivă mai deţine un teren pe strada Inocenţiu Klein pentru care a primit un număr de şapte sancţiuni pentru neîmprejmuire şi nesalubrizare, de câte 2.500 de lei”, afirmau, în 2013, oficialii insituţiei.

Ei bine, ne aflăm în 2015, iar casa respectivă este în continuare depozit de gunoaie şi focar de infecţie. Iar poliţiştii locali raportează în continuare că ei aplică amenzi.
Situaţia ne-a fost sesizată şi de această dată de un cititor deranjat de ”peisaj”.

„Pe strada Ion Mihalache, aproape de magazinul Profi din Prinţul Turcesc, într-o clădire care a fost odată un magazin, zac munţi de gunoaie. Mai rău este că lângă se află un cabinet stomatologic şi un magazin de optică. Oare cât trebuie să mai locuim lângă munţi de gunoaie în acest oraş, care se vrea în viitor oraş capitală culturală europeană? În zona aceasta sunt adevarăte focare de infecție”, ne-a scris cititorul nostru, care ne-a trimis şi câteva fotografii cu imobilul în cauză.

Poliţiştii locali spun că au aplicat şi anul acesta două amenzi, gunoaiele sunt tot acolo…

„În ceea ce privește imobilul situat pe strada Ion Mihalache nr. 24, aparţinând societăţii Fondas Invest SRL, proprietarul a fost sancționat în repetate rânduri pentru neîntreținerea în stare corespunzătoare a clădirii și nesalubrizarea acesteia, conform HCL 371/2007. Anul acesta au fost aplicate două sancțiuni, în valoare totală de 2.750 lei”, ne-au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Puţin mai spre Piaţa Traian avem o altă clădire care iese în evidenţă. Au mai rămas doar zidurile din cărămidă, imobilul prăbuşindu-se peste trotuare. A început să se dărâme prin primăvară, când a fost oprită şi circulaţia tramvaielor din această cauză, încă avem trotuarul plin de cărămizi…

Poliţiştii locali spun că în acest caz au aplicat cam zece amenzi până acum.

„În ceea ce privește imobilul de pe aceeași stradă de la numărul 5, care a aparținut societății comerciale Traiano Progect SRL, anul acesta au fost aplicate două sancțiuni în valoare de câte 2.500 lei, în total la această adresa fiind aplicate în jur de zece sancțiuni. În acest caz, recent imobilul a fost vândut, iar noul proprietar a fost somat să respecte legislația, în caz contrar urmând a fi la rândul său sancționat”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Autorităţile locale încă speră ca legea să le ofere pe viitor posibilitatea de a suprataxa proprietăţile neîngrijite şi abandonate, cum sunt şi cele din cartierul Fabric – aşa numita taxă pe paragină care în opinia primarului Nicolae Robu ar fi mult mai eficientă decât aplicare de amenzi.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Se intampla in Timisoara: circulatia tramvaielor, oprita din cauza cladirilor care se darama!

Amendati cu peste 10.000 de lei pentru ca si-au lasat proprietatea in paragina

Casa transformata in depozit de gunoaie si focar de infectie

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor