Școala din Timișoara unde elevii stau fără telefoane mobile: „Pauzele sunt mai gălăgioase”

De Adrian Panduru
24Comentarii
Școala din Timișoara unde elevii stau fără telefoane mobile: „Pauzele sunt mai gălăgioase”
© foto: Adrian Panduru/ TION
Liceul Bela Bartok din Timișoara este locul unde copiii de gimnaziu intră fără telefoanele mobile la cursuri. Mai sunt și alte școli unde elevii lasă „celularele” cât timp sunt la cursuri, având însă voie în pauze să „butoneze”. La Bela Bartok, elevii predau telefoanele mobile la intrare și le iau la ieșirea de la cursuri, nu le primesc pe timpul pauzei…

La Liceul Bela Bartok din Timișoara, la clasele V-VIII, la prima oră, profesorul adună telefoanele, iar la ultima oră le distribuie înapoi elevilor. Unul dintre lucrurile pe care le-a observat imediat directoarea liceului? „Pauzele sunt mai gălăgioase”. Și acest lucru se întâmplă tocmai pentru că elevii mai au timp să facă și altceva în pauze în loc să stea cu ochii în telefon, „celularele” primindu-le înapoi la ieșirea de la cursuri.

„Avem un loc în cancelarie, sunt cutii speciale cu numele claselor, unde punem telefoanele mobile. Totul a venit ca o propunere, de la începutul anului. Am avut consultații cu părinții, au agreat acest lucru. Chiar dacă nu avem date concrete, din discuțiile avute cu colegii considerăm că este o inițiativă bună, care trebuie continuată. Am observat o serie de lucruri de când elevii nu mai intră cu telefoanele mobile la ore, iar unul dintre acestea este faptul că pauzele sunt mai gălăgioase. Acum ne preocupă cum putem să acordăm elevilor facilități să iasă în curte, să aibă locuri de recreație, pentru pauze, pentru că pauzele au devenit mai active – elevii vorbesc între ei”, a spus Erdei Ildiko, director al Liceului Bela Bartok Timișoara.

Sunt și ore în care telefoanele celulare sunt aduse la curs, în clasă, dacă profesorul se folosește de aceste dispozitive pentru a-și ține lecția.

„În orele în care colegii folosesc telefoanele, profesorul ia acea cutie cu telefoane, intră cu ele la ore și le folosește. Sunt aplicații pe care le folosesc, dar numărul acestor ore este mult mai mic. Există și această posibilitate”, mai spune Erdei Ildiko.

La Bela Bartok, cu tot cu preșcolarii, învață 600 de elevi, iar la ciclul gimnazial sunt în jur de 160.

Directoarea recunoaște că la început au fost niște temeri în legătură cu această prevedere de a interzice telefoanele mobile la cursuri, dar acestea s-au risipit între timp. Cum contactează părintele copilul dacă are vreo urgență?

„Dacă este vreo problemă, părintele sună secretariatul sau dirigintele”, spune directoarea…24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor