Salvati Copiii a donat un incubator performant Spitalului de Copii din Timisoara

De Valentin Rusu
Salvati Copiii a donat un incubator performant Spitalului de Copii din Timisoara
Asociaţia Salvaţi Copiii a donat un incubator performant Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, în valoare de 40.000 de lei. Au fost donate şi un monitor performant şi alte echipamente necesare – două pulsiometre, aparate vitale pentru nou-născuţi şi secţiei de neonatologie, în valoare de 22.655 de lei.

„Toate achiziţiile pe care le-am făcut în campania „Bun venit pe lume” se datorează oamenilor din ţară – prin donaţia a 2 la sută din impozitul pe venit, prin SMS, ori donaţii ale companiilor. Suntem a doua oară aici, anul trecut am venit cu o campanie la Spitalul Municipal. Dreptul la viaţă este un drept esenţial al copilului, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani vorbim despre scăderea natalităţii. România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile – 9 la mie, media europeană este de 3,9 la mie. La fiecare 5 ore un copil cu vârsta mai mică de un an moare în ţara noastră. Timişul are 9,3 la mie această rată a mortalităţii infantile, Aradul 8,9, Caraşul – 11,6 la mie. Ni s-a părut normal să ajutăm spitalul de copii. Sunt trei direcţii pe care vrem să mergem – dotarea cu echipamente, lucrul cu comunităţile defavorizate, pregătirea doctorilor, în special cei din sudul ţării. Cauzele mortalităţii infantile sunt prematuritatea, afecţiunile respiratorii, anomalii congenitale, accidente. În 2012 am reuşit să strângem 1.300.000 de lei. În campania de anul trecut am reuşit să strângem aproape dublu”, spune Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii.

La eveniment a fost prezentă şi Daciana Sârbu, europarlamentar, membru în Comisia de Sănătate. „Este vorba de nişte vieţi nevinovate. Vă felicit din tot sufletul. Din partea mea tot efortul şi toată susţinerea, cei mici merită absolut orice”, a spus Daciana Sârbu la Timişoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor