Sala de nasteri modernizata la Maternitatea Bega din Timisoara. A fost reabilitata si sala de travaliu

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
4Comentarii
Sala de nasteri modernizata la Maternitatea Bega din Timisoara. A fost reabilitata si sala de travaliu
O sală de nașteri a Maternității Bega din Timișoara a fost complet renovată, la fel ca și sala de travaliu. Investițiile continuă în clădirea de pe strada Victor Babeș din Timișoara și se așteaptă demararea construcției noii maternități care va funcționa în stânga Spitalului Județean din Timișoara.

La Maternitatea Bega din Timișoara tocmai a fost renovată o sală de nașteri pe cale naturală. Împreună cu acest spațiu a fost reabilitată și sala de travaliu, acolo unde femeile stau înainte de a aduce pe lume copilul. Investiția în cele două încăperi a fost realizată cu bani de la Consiliul Județean Timiș – 160.000 de lei. În spital mai sunt renovate și saloane, podul, holul și alte spații care urmează să treacă prin reabilitare, dacă nu au fost renovate deja.

„Din anul 2014 au început investițiile în Maternitatea Bega și renovarea, reabilitarea. De atunci, în mod constant, Consiliul Județean Timiș finanțează aceste investiții. Este o clădire veche de o sută de ani, spital deschis din 1974. După 1990 nu s-au efectuat reparații majore. Ultima investiție se referă la sala de nașteri. Noi avem două săli de nașteri, o sală septică și una aseptică, care deservesc gravidele care nasc pe cale naturală. În sala renovată, cea aseptică, toate condițiile sunt de nivel european, după reabilitare, mesele de naștere au fost refăcute, avem aparat de anestezie și toate dotările necesare. Am început de o săptămână renovări și la parterul clădirii, unde se află saloanele de ginecologie, renovăm un număr de cinci saloane pe fonduri de la consiliul județean. Ultima renovare pe care o facem anul acesta este legată de coridorul de la etaj. S-au făcut eforturi uriașe pentru a duce maternitatea la acest standard”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, de care aparține Maternitatea Bega.

Sala de nașteri a fost reabilitată în totalitate, inclusiv prin montarea de rulouri speciale, schimbarea instalației electrice, de căldură, lămpile și multe altele. Există masă de resuscitare a nou-născutului și un aparat de anestezie în cazul în care apar complicații la mamele care nasc în această sală.

La finalul anului viitor întreaga maternitate va fi renovată și modernizată, conform managerului Spitalului Județean Timișoara.

O nouă maternitate se va construi lângă Spitalul Județean Timișoara. A fost identificat amplasamentul și urmează să se elaboreze documentația necesară, fiind în stadiul realizării Studiului de Fezabilitate.

Teoretic, construcția ar trebui ridicată până în 2021. Chiar dacă Maternitatea Bega se va muta acolo în următorii ani, spațiul de pe Bulevardul Victor Babeș (unde maternitatea funcționează acum) aparține Consiliului Județean Timiș, iar managerul „Județeanului” spune că s-ar putea muta aici, spațiile fiind deja renovate, actuala Clinică de Psihiatrie (care funcționează în clădirea de pe strada Văcărescu, unde se plătește o chirie de 7.000 de euro pe lună) și pentru care se caută o altă locație ba la Giroc, ba la Chișoda.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor