S-a stabilit data concursului pentru angajarea locuitorilor Muzeului Viu al Satului Banatean. Cerintele postului

De Valentin Rusu
2Comentarii
S-a stabilit data concursului pentru angajarea locuitorilor Muzeului Viu al Satului Banatean. Cerintele postului
© TION: S-a stabilit data concursului pentru angajarea locuitorilor Muzeului Viu al Satului Banatean. Cerintele postului
Se fac angajări la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, în cadul unui proiect inedit – Muzeul Viu. Acum s-a stabilit şi data concursului. În 16 decembrie se va organiza concursul pentru patru persoane care vor locui (pe timpul programului de vizitare) în patru case (cu specific românesc, maghiar, german şi sârb), câte unul în fiecare locuinţă. Numărul acestor persoane va ajunge la opt – câte două în fiecare casă. În decursul celor cinci ani – timpul în care se derulează proiectul – vor mai fi angajate alte patru persoane.

Vor fi, cel mai probabil, două persoane în fiecare casă, într-un final, deocamdată doar o persoană într-o casă. Cele patru case tradiţionale cu ocupanţii lor vor primi turişti în vizită. Le vor arăta exact cum s-a trăit în satul bănăţean din secolul al XIX-lea, fără telefon mobil, fără calculator, fără electricitate, cu fier de călcat pe cărbune. Cel mai probabil în vara anului viitor, vizitatorii vor putea vedea cum trăiesc şi cum muncesc în gospodărie acele familii.

Proiectul Muzeul Viu al Satului Bănățean, Csongrad – Timiș, Tradiție și Multiculturalitate presupune refacerea la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a condițiilor de viață ale satului bănățean din secolul al XIX–lea. Muzeul Satului Bănăţean Timişoara organizează în data de 16 decembrie 2014 de la ora 11:00 concursul pentru ocuparea unui număr de patru posturi de supraveghetor muzeu (aşa vor fi încadraţi în cadrul proiectului cei care vor locui în casă), în cadrul Secţiei Expoziţionale în Aer Liber, pentru proiectul Muzeul Viu al Satului Bănățean, Csongrad–Timiș, Tradiție și Multiculturalitate.

Termenul limită de înscriere la concurs este data de 17 noiembrie 2014, ora 15:30. Concursul va consta dintr-o probă scrisă (conform bibliografiei) şi un interviu cu comisia de examinare. La interviu vor participa doar candidaţii care au promovat proba scrisă. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă o cerere de înscriere, copia actului de identitate, copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor, copia carnetului de muncă, conformă cu originalul, sau după caz o adeverinţă care să ateste vechimea în muncă respectiv în specialitatea studiilor, cazier judiciar sau o declaraţie pe proprie raspundere că nu are antecedente penale, adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate, curriculum vitae. Constituie un avantaj studiile liceeale cu diplomă sau universitare cu licenţă, constituie un avantaj cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională şi a uneia din limbile maghiară, germană sau sârbă, experienţă în domeniul lucrului cu publicul, aptitudini privind modul de viaţă din mediul rural tradiţional.

Pentru cei care vor să se angajeze constituie un avantaj studiile liceale cu diplomă sau universitare cu licență sau cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională şi a uneia dintre limbile: maghiară, germană, sârbă. Se cere experienţă în domeniul lucrului cu publicul larg şi experienţă/aptitudini privind modul de viaţă din mediul rural tradiţional: cultivarea unei grădini de zarzavat, îngrijirea animalelor din gospodărie, pregătirea hranei.

Viitorul angajat trebuie să cunoască în ansamblu patrimoniul instituţiei şi în detaliu patrimoniul încredinţat în gospodăria atribuită, trebuie să ştie modul de organizare a gospodăriei ţărăneşti tradiţionale, a celor patru gospodării, din cadrul ansamblului muzeului viu, să aibă abilităţi de comunicare cu vizitatorii, capacitatea de a efectua un ghidaj şi de a face demonstraţii cu privire la utilizarea unor obiecte din inventarul încredinţat.

Trebuie să aibă şi disponibilitatea de a locui permanent sau după caz periodic, în funcţie de solicitările de găzduire ale turiştilor, într-una din cele patru gospodării construite în Muzeul Satului Bănăţean, în cadrul componentei muzeu viu. Trebuie să aibă şi disponibilitatea de a cunoaşte şi practica în mod uzual tradiţiile şi obiceiurile populare şi religioase şi disponibilitatea de a participa la viaţa comunitară, alături de toţi locatarii din cele patru gospodării.

Printre alte reponsabilităţi ale postului, angajatul trebuie să aplice la ”scenă deschisă”, scenariile privind obiceiurile și activitățile specifice etniei/gospodăriei reprezentate.
Constituie un avantaj cunoașterea limbii etniei pe care o va reprezenta (română, maghiară, germană și sârbă), la fel şi cunoașterea unei limbi de circulație internațională (de preferat engleză, franceză, italiană etc.). Viitorul angajat trebuie să aibă abilități de comunicare sporită, capacitate de empatie cu vizitatorul, să fie doritor să asimileze și să transmită cunoștințele dobândite în urma instructajelor făcute, să recreeze zilnic modul de viață al familiei din gospodăria în cauză, să se supună dorințelor vizitatorului, muzeografilor și șefului de secție în ceea ce privește structurarea programului zilnic după stabilirea „scenariilor”.

Pentru relaţii suplimentare privind concursul, cei interesaţi se pot adresa Muzeului Satului Bănăţean Timişoara, strada Avram Imbroane, nr.31, Compartimentul Resurse-Umane, telefoane 0356.715.595, 0733.313.579. Persoana de contact: Marius Apostu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor