S-a stabilit cum va arata noul corp al Spitalului de Copii din Timisoara. Licitatia continua

De B.A.M
Reactualizat la:
7Comentarii
S-a stabilit cum va arata noul corp al Spitalului de Copii din Timisoara. Licitatia continua
© TION - S-a stabilit cum va arata noul corp al Spitalului de Copii din Timisoara
Primarul Nicolae Robu a prezentat, vineri, planurile Corpului B de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, susţinând că licitaţia continuă şi, dacă nu vor fi probleme majore, „într-o lună sau două” vor începe lucrările de execuţie. În ceea ce priveşte finanţarea, Robu susţine că speră ca fondurile promise de Guvern să fie alocate, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, Primăria Timişoara este pregătită să finanţeze acest proiect.

Robu a afirmat că noul corp al Spitalului de Copii din Timişoara va avea opt nivele (demisol, parter şi şase etaje) şi va găzdui 150 de paturi, dispuse pe mai multe secţii, stabilite pe criterii de vârstă. Primarul a precizat că acest fapt arată că municipalitatea timişoreană nu a îngropat acest proiect, însă a recunoscut că au fost mai multe „poticniri” în timpul derulării licitaţiei.

„S-a tot vorbit despre Spitalul de Copii. Vreau să vă prezint, în premieră, cum va arăta viitorul corp al Spitalului de Copii. Nu s-a dormit nicio clipă, s-a lucrat la elaborarea proiectului şi a detaliilor de execuţie. Din păcate, la nivelul licitaţiei s-a produs o poticnire şi proiectul a trebuit să fie dat jos de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – n.r.) pentru ca firma proiectantă să facă anumite completări”, a afirmat Robu.

Perspectiva Intrare Principala

Pentru executarea acestui proiect, estimat la 47 de milioane de lei, la licitaţie s-au înscris 11 firme. Robu susţine că „într-o lună sau două” va fi semnat contractul de execuţie şi se va porni şantierul. Noul corp urmează să fie construit la intersecţia străzilor Panait Istrate şi Liviu Gabor, într-o zonă istorică. Întrebat dacă acest proiect cadrează cu arhitectura zonei, Robu a răspuns: „Proiectul cadrează cu zona istorică. Sunt toate autorizaţiile obţinute. De îndată ce finalizăm licitaţia, semnăm contractul şi trecem la execuţie.”

În ceea ce priveşte finanţarea acestui proiect, Robu a răspuns că municipalitatea se bazează şi pe cei 5 milioane de lei pe care ar trebui să îi primească de la Bucureşti, însă este pregătită şi să suplimenteze fondurile alocate anul acesta în bugetul local, pentru ca această construcţie să nu stagneze.

„Suntem pregătiţi să facem o suplimentare a sumelor pentru ca lucrarea să continue. Noi sperăm ca Guvernul să contribuie cu măcar 50 la sută din valoarea lucrărilor. Dacă nu vin fondurile de la Guvern, dăm drumul cu venituri proprii. (…) Nu voi adopta poziţia plângăciosului şi voi găsi soluţii pentru a pune în practică ideile importante pe care le avem. Nu stăm după Guvernul României, indiferent cine l-ar conduce ca persoană sau partid”, a mai spus Robu.

În opinia primarului, indiferent ce se va întâmpla cu USL în perioada următoare nu va afecta proiectele Timişoarei, deoarece municipalitatea este pregătită să acceseze fonduri europene, dacă nu găseşte sprijin la Guvern.

„Nu este niciun proiect în pericol pentru că toate proiectele Timişoarei se bazează pe forţe proprii, inclusiv pe forţa de a câştiga finanţări externe. Vine exerciţiul financiar 2014-2020, Timişoara e capabilă să genereze proiecte câştigătoare, indiferent cine va fi la guvernare. Însă Timişoara merită să fie tratată cu respect şi de aceea noi venim şi penalizăm ceea ce nu ni se pare în regulă în atitudinea Guvernului, dar nu ne plângem şi nu stăm pe loc”, a concluzionat Robu.

Perspectiva Zona Tehnica U.P.U.

Articole pe aceeași temă:

Unsprezece firme vor sa construiasca Corpul B al Spitalului de Copii din Timisoara7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor