Unsprezece firme vor sa construiasca Corpul B al Spitalului de Copii din Timisoara

De B.A.M
4Comentarii
Unsprezece firme vor sa construiasca Corpul B al Spitalului de Copii din Timisoara
© TION - Sorin Grindeanu si Dan Diaconu
Proiectul de realizare a Corpului B de la Spitalul de Copii nu a fost tergiversat, aşa cum acuza, joi, deputatul PSD Sorin Grindeanu, ci se află „într-un calendar normal de execuţie”, susţine viceprimarul Dan Diaconu. Până acum, pentru construcţia acestui corp, estimată la peste 47 de milioane de lei, s-au înscris la licitaţie 11 firme. Oferta câştigătoare va fi desemnată în luna martie.


Viceprimarul Dan Diaconu îi dă replica deputatului Sorin Grindeanu. Mâna dreaptă a primarului Nicolae Robu susţine că proiectul a decurs cât de repede a fost posibil.

„Construcţia Corpului B de la Spitalul de Copii se află într-un calendar normal de execuţie. În condiţiile în care, istoric vorbind, luna decembrie 2012 a însemnat pornirea proiectării la acest spital. Asta însemnând studiu de fezabilitate, proiect tehnic, iar când vorbim de un corp de spital, lucrurile sunt mult diferite faţă de orice altă construcţie. Înseamnă implicarea altor instituţii publice. De exemplu, DSP a avut modificări la proiect. Ele nu puteau fi realizate mai devreme. (…) Studiul de fezabilitate a fost terminat în martie-aprilie anul trecut. Dar ce durează este proiectul tehnic care trebuia vizat de foarte multe instituţii”, a spus Diaconu.

Acesta a precizat că la licitaţia pentru construirea Corpului B de la Spitalul de Copii s-au înscris 11 firme, ofertele fiind deschise săptămâna aceasta. Urmează analizarea lor, iar în luna martie, sau la începutul lunii aprilie va fi desemnat şi câştigătorul.

„În cursul zilei de miercuri au fost deschise ofertele pentru licitaţia de execuţie. Valoarea estimată pentru construcţia de P plus 6 cumprinzând şase secţii este pentru construcţii şi montaj de 47 de milioane de lei. Au fost depuse 11 oferte din partea firmelor de construcţii. Termenul de construcţie este de 24 de luni. Vom avea nevoie de 30-45 de zile pentru evaluarea criteriilor de calificare, pe de o parte, dar şi a documentaţiei tehnice aferente Spitalului de Copii astfel încât într-o lună şi jumătate să putem intra în faza finală a licitaţiei. În condiţiile în care această licitaţie va fi finalizată cu siguranţă până în martie, început de aprilie, vom face toate demersurile necesare pentru sprijinul guvernamental pe Spitalul de Copii”, a mai spus Diaconu.

În bugetul din acest an, viceprimarul Timişoarei estimează că vor fi alocaţi între 3 şi 5 milioane de lei pentru începerea construcţiei la acest corp de clădire, în proiect fiind implicat şi Consiliul Judeţean Timiş, care va acoperi o altă parte din suma necesară pentru acest an.

De asemenea, Diaconu s-a arătat încrezător că Guvernul va aloca bani pentru acest proiect, chiar dacă nu a făcut-o prin Legea bugetului.

Vă reamintim că deputatul Sorin Grindeanu acuza, joi, municipalitatea timişoreană de inerţie în ceea ce priveşte unele proiecte importante pentru oraş, cum ar fi construcţia acestui corp de la Spitalul de Copii şi spunea că speră ca în primăvară să demareze şantierul. De asemenea, Grindeanu a avertizat Primăria Timişoara că a avut dreptate atunci când spunea că banii primiţi de la Guvern anul trecut, 5 milioane de lei, se vor pierde dacă lucrările nu vor demara.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor