Romeo si Julieta, iubire cu dop de pluta, la Timisoara

De S.P.D.
Romeo si Julieta
Romeo si Julieta
Cine-ar fi crezut că nişte dopuri de plută te pot face să râzi cu lacrimi, până când lacrimile nu mai sunt de râs? Nu orice plută, ci dopuri de şampanie, devenite Capulet şi Montague, într-un minunat spectacol al Teatrului Mu din Franţa, eveniment spumos  care a avut locde vineri seara, la Timisoara, în cadrul CafeKultour: « Romeo şi Julieta, iubiţii de plută ».

Ce rezultă din combinaţia inspirată care implică o frapieră plină –ochi de dopuri de şampanie, o scenă de carton, un actor teribil de talentat şi muzica lui Prokofiev ? Biensur, rezultatul e Shakespeare. Ba chiar cea mai frumoasă, celebră şi jucată poveste de iubire scrisă vreodată : Romeo şi Julieta. Pusă în scenă într-un fel nemaivăzut de spectatorii timişoreni până vineri seara, când Institutul Francez a îndulcit Săptămâna Cafenelelor cu spectacolul (a)dus cu pluta al Teatrului Mu. Dopurile de şampanie prind viaţă, se bat, se îndrăgostesc, se căsătoresc, scârţâie, pocnesc, chicotesc, ţocăie, tropăie, se luptă,  suferă şi mor. Puţinele cuvinte păstrate din piesa lui Shakespeare au fost rostite de actorul francez în româneşte şi însoţite  de un registru luxuriant de onomatopee, care au redat în nuanţe subtile tragica istorie de iubire. Înfruntarea dintre Capuleţi şi Montague este un turnir cu tribune personalizate, scena balconului e plină de triluri şi pupături,  o cutie muzicală cu orchestră de dopuri acompaniază tainica nuntă a lui Romeo cu Julieta.

Acordurile lui Prokofiev urmăresc cu o fidelitate inimaginabilă ritmul întregii poveşti, iar râsul irezistibil lasă încet loc înduioşării, emoţiei, tristeţii. Teatrul de obiect propus de Institutul Francez din Timisoara într-un pub din centrul oraşului a fost un eveniment demn de scăldat în şampanie franţuzească.

S.P.D.

Foto © fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor