Romania va avea din nou Institut de Criminologie

De T. Ex.
1Comentariu
Romania va avea din nou Institut de Criminologie
© Foto: Mediafax
Institutul de Criminologie va fi reînființat, a anunțat ministrul Justiției marți. Schema bugetată pentru personal este de 20 de locuri.

“Cred că azi, mâine se postează pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei ordinul de modificare a Regulamentului de organizare a concursului pentru ocuparea posturilor de la Institutul de Criominologie. Mergem cu cinci posturi prima dată, chiar dacă schema e bugetată pentru 20. Am updatat regulamentul pentru că e vorba de posturi de magistrat, de asimilat magistraţilor şi ne vom încadra pe coordonatele unui concurs, nu pe numire prin ordin de ministru, pe concurs, după toate regulile concursului pentru cei asimilaţi magistraţilor, iar Institutul de Criminologie, sigur, e o proiecţie pe termen lung, va fi unul dintre instrumentele pe care le vom folosi pentru politicile penale pentru viitor”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader la Parlament, potrivit Mediafax.

În ianuarie, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul de hotărâre privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Criminologie, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei. Reînființarea institutului s-a dispus de către Guvern în ianuarie 2016.

Potrivit proiectului, institutul va avea următoarele atribuții: organizează activităţi de cercetare şi evaluare a criminalităţii din România pentru a oferi o viziune unitară asupra nivelului acestui fenomen şi a formelor sale de manifestare; realizează analize, studii, rapoarte, prognoze privind cauzele şi evoluţia criminalităţii, pe care le prezintă Ministerului Justiţiei în vederea luării unei decizii corecte, argumentate ştiinţific, de politică penală şi penitenciară; participă la elaborarea proiectelor de legi şi a altor acte normative în domeniul prevenirii şi controlului criminalităţii; organizează manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale pe teme de interes major pentru sistemul judiciar; diseminează rezultatele analizelor, studiilor, rapoartelor, prognozelor, proiectelor în realizate, prin diverse forme de comunicare, publicaţii tipărite sau în format electronic; pune la dispoziţie instituţiilor şi autorităţilor publice, cu titlu gratuit, baze de date statistice şi documentare elaborate de institut; accesează mecanisme de finanţare în domeniul cercetării şi derulează proiecte, în condiţiile legii, transmite aceeași sursă.

Institutul de Criminologie a funcționat din 2002 până în 2006.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor