Robu vrea sa se intalneasca cu timisorenii pentru a le explica proiectul Timisoara – Capitala Culturala Europeana

De Bogdan Marta
16Comentarii
Robu vrea sa se intalneasca cu timisorenii pentru a le explica proiectul Timisoara – Capitala Culturala Europeana
© Tion: Robu vrea sa se intalneasca cu timisorenii pentru a le explica proiectul Timisoara – Capitala Culturala Europeana
Primarul Nicolae Robu crede că timișorenii nu sunt suficient informați cu privire la proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 și dorește să organizeze o serie de întâlniri pentru a explica ce presupune acesta, dar și pentru a primi sugestii „cu idei de mai bine”.

Robu a postat, joi dimineața, pe Facebook, un text prin care cheamă personalitățile culturale ale orașului, dar și simpli cetățeni la o serie de întâlniri pentru a le explica ce înseamnă proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, dar și pentru a primi idei noi și sugestii.

„Având în vedere că proiectul «Timișoara –Capitală Europeană a Culturii în 2021» a fost gândit ca un proiect al comunității noastre timișorene – și așa trebuie să rămână și garantez eu că va și rămâne așa! -, în spiritul transparenței promovate de subsemnatul cu consecvență, am decis ca în perioada imediat următoare: 1. Să organizez, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, o întâlnire deschisă cu personalitățile culturale ale orașului, care doresc să se informeze asupra proiectului ca și conținut și stadiu, respectiv să facă observații și să vină cu sugestii, cu idei de mai bine. 2. Să organizez, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, o întâlnire deschisă cu cetățeni pur și simplu, care doresc să se informeze asupra proiectului ca și conținut și stadiu, respectiv să facă observații și să vină cu sugestii, cu idei de mai bine”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

De asemenea, Robu a anunțat că va face cunoscute veniturile Asociației Timișoara Capitală Culturală, cheltuielile pe care aceasta le-a făcut, dar și ce evenimente culturale vor fi sub umbrela acesteia și a Primăriei Timișoara în 2018.

„3. Să fac cunoscute veniturile Asociației Timișoara Capitală Culturală, altfel spus contribuțiile financiare ale tuturor structurilor și persoanelor care au sprijinit financiar proiectul din 2013 până în 31.12.2017. 4. Să fac cunoscute cheltuielile, pe capitole, făcute de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană din 2013 până în prezent. 5. Să fac cunoscut eu însumi –dincolo de comunicarea pe care o face Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană- ce și-a propus Asociația, ca evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente, pentru anul 2018. 6. Să fac cunoscut ce evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente și-a propus Primăria Timișoara, pentru anul 2018, pentru consolidarea, manifestarea vizibilă și dezvoltarea dimensiunii culturale a orașului, în contextul titlului de viitoare capitală culturală europeană, dincolo de obligațiile asumate prin proiectul de candidatură declarat câștigător. 7. Să fac cunoscut ce evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente și-a propus Primăria Timișoara în diverse parteneriate cu municipii, orașe și comune din județ și din împrejurimi, din țară și străinătate, pentru anul 2018, pentru consolidarea, manifestarea vizibilă și dezvoltarea dimensiunii culturale a orașului, în contextul titlului de viitoare capitală culturală europeană, dincolo de obligațiile asumate prin proiectul de candidatură declarat câștigător. 8. Să fac cunoscut ce evenimente culturale, respectiv acțiuni diverse adiacente și-au propus, cu știrea Primăriei, diverși alți actanți culturali din oraș, pentru anul 2018, dincolo de obligațiile asumate prin proiectul de candidatură declarat câștigător”, a mai scris Robu.

Pe de altă parte, primarul Timișoarei vrea să anunțe și ce investiții de infrastructură va face Timișoara în următorii ani, fie că acestea sunt legate sau nu de proiectul declarat câștigător.

„9. Să fac cunoscut ce obiective infrastructurale sunt asumate prin proiectul de candidatură declarat câștigător, sursele de finanțare și stadiul lor. 10. Să fac cunoscut ce obiective infrastructurale, de modernizare, înfrumusețare și mai bună funcționalizare a orașului sunt asumate de Primăria Timișoara în afara obligațiilor cuprinse în proiectul de candidatură declarat câștigător, sursele de finanțare și stadiul lor”, a postat Robu pe Facebook.

În încheiere, el anunță că directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală, Simona Neumann, va fi invitată la aceste întâlniri publice.

„P.S. Evident, la întâlnirile publice menționate va fi invitată și doamna Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană”, a concluzionat Robu.

Pe parcursul anului trecut, Asociația Timișoara Capitală Culturală a organizat o serie de întâlniri publice în cafenelele din oraș, întâlniri transmise live și pe Facebook, în care a prezentat programul declarat câștigător, iar timișorenii au putut face propuneri și sugestii.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor