Robu sustine ca are dovada ca firma Continental Anvelope vrea sa se extinda. Raspunsul companiei

De Bogdan Marta
24Comentarii
Robu sustine ca are dovada ca firma Continental Anvelope vrea sa se extinda. Raspunsul companiei
© Foto: arhivă
Primarul Nicolae Robu continuă atacul asupra companiei Continental, pe care o acuză că vrea să își extindă procesul de producție. El a publicat, joi, pe pagina de Facebook o poză cu un memoriu de arhitectură comandat de firma amintită, prin care aceasta vrea să demoleze o hală veche și să construiască una nouă, susținând că aceasta este dovada afirmațiilor sale. Reprezentanții Continental spun însă altceva.

Vă reamintim că primarul Nicolae Robu a pornit din senin un sondaj în care întreba timișorenii dacă sunt sau nu de acord cu extinderea companiei Continental Anvelope. Evident, sondajul a fost net în favoarea celor care nu erau de acord cu mărirea procesului de producție. Joi, primarul a publicat pe pagina de Facebook și ceea ce el numește dovada că firma Continental are planuri de dezvoltare a producției. Mai exact un memoriu de arhitectură prin care compania solicită aprobarea construirii unei hale cu un etaj. Alăturat, el a făcut și un scurt comentariu, cu majuscule…

„IATĂ DOVADA INTENȚIEI FIRMEI CONTINENTAL ANVELOPE -PAGINĂ DIN DOCUMENTAȚIA ATAȘATĂ CERERII DE AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE DEPUSĂ LA PMT!- DE A-ȘI EXTINDE ACTIVITATEA PE LOCAȚIA ACTUALĂ, PRIN CONSTRUIREA UNEI NOI HALE ÎN REGIM PARTER + 1 ETAJ, PE O SUPRAFAȚĂ LA SOL DE 63m x 23m, HALĂ ÎN CARE, LA ET. I, ESTE PREVĂZUT SĂ SE INSTALEZE O LINIE DE ȘPREIERE. No comment!”, a scris Robu pe Facebook.

Contactați de tion.ro, reprezentanții Continental Anvelope neagă că ar fi vorba de o extindere a procesului de producție. Ei susțin că, în acest moment, fabrica produce circa 54.000 de anvelope pe zi, număr care va rămâne și în viitor.

„Continental Anvelope Timișoara a depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocare a semicomponentelor. Memoriul a fost transmis Primăriei Timișoara în data de 16 aprilie 2018, odată cu toată documentația cerută prin certificatul de urbanism (care s-a avizat pozitiv în iunie 2017).

Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție, iar construirea halei noi are ca scop recompartimentarea și eficientizarea producției, fără impact asupra mediului. Menționăm că în fabrică sunt produse, în medie, 54.000 de anvelope pe zi. Volumul de producție al fabricii nu va crește”, susțin reprezentanții Continental.

Mai mult, aceștia spun că singurele planuri de extindere vizează chiar lucrul cel mai reclamat de către timișoreni. Și anume mirosul. Astfel, fabrica va investi 4 milioane de euro în aparatura necesară pentru diminuarea mirosului emanat.

„Continental Anvelope Timișoara respectă legile, normele și standardele de mediu din România, precum și cele impuse de Uniunea Europeană. Compania a făcut și face, constant, investiții în tehnologie de ultimă generație, atât pentru creșterea calității produselor sale, cât și pentru protecția mediului.

În ceea ce privește planurile companiei Continental Anvelope Timișoara de extindere, în perioada imediat următoare continuăm demersurile începute deja pentru extinderea sistemelor noastre de tratare a mirosului, proiect în valoare de peste 4 milioane euro, care are scopul de a reduce până la eliminare mirosul specific producției de anvelope.

Începând cu anul 2015 am început acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care am investit peste 10,5 milioane de euro. Rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcțiune a acestor echipamente, unele dintre ele prototipuri pentru industria producătoare a anvelopelor, arată o reducere semnificativă a percepției mirosului specific producției de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%”, au mai transmis cei de la Continental.

În încheiere, reprezentanții fabricii de anvelope mai spun că memoriul are avizul Agenției pentru Protecția Mediului.

„Menționăm că dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției pentru Protecția Mediului care arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului (Decizia Nr. 94/16.03.2018). Decizia Nr. 94/16.03.2018 este atașată memoriului depus la Primăria Timișoara”, au concluzionat reprezentanții Continental.

Astfel, în timp ce Robu susține că fabrica dorește să se extindă, cei de la Continental susțin că vor doar să refacă o hală, care nu va crește procesul de producție și că, mai mult, singurul proiect de extindere este tocmai cel de diminuare al mirosului în zonă.

Rămâne de văzut dacă primarul a înțeles greșit intențiile companiei, ori dacă această mișcare este încă un joc al acestuia pentru a determina Continental să intre în grațiile sale. Cine știe, poate chiar sponsorizând ACS Politehnica Timișoara, echipa de suflet a lui Robu.

Articole pe aceeași temă

Continental Cauciucuri nu primeste aprobare sa se extinda in Timisoara. Peste 10.000 de oameni au votat in sondajul lui Robu24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor