Robu, replica pentru Popoviciu: Am fost plecat in strainatate doar 16 zile si am cheltuit 1550 euro

De B.A.M
24Comentarii
Nicolae Robu
Nicolae Robu
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, îi cere deputatului PDL de Timiș Alin Popoviciu să doneze 65.449 de euro. Reacția lui Robu vine după ce democrat-liberalul l-a acuzat pe primar că a lipsit 56 de zile din Primăria Timişoara pe parcursul primului an de mandat, perioadă în care a fost prin Coreea, Franţa, Germania, Spania sau pe alte meleaguri, iar deplasările ar fi costat peste 60.000 de euro.

„În urmă cu câteva zile, deputatul PDL Alin Popoviciu a lansat la adresa mea acuze că aş fi fost plecat în străinătate, pe parcursul primului an de mandat ca primar al municipiului Timişoara, timp de 56 de zile lucrătoare şi că aş fi cheltuit de la bugetul Primăriei, cu aceste plecări, peste 63 000 euro. Deşi credibilitatea d-lui Alin Popoviciu este nulă, pe orice subiect, el fiind cunoscut de o ţară întreagă drept una dintre figurile care fac din plin de râs clasa politică din România, ţin, totuşi, din respect pentru mulţii cetăţeni care, dată fiind mediatizarea largă a afirmaţiilor d-lui Popoviciu, au ajuns să recepteze afirmaţiile acestuia, să fac cunoscut adevărul”, se arată în replica lui Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei susţine că în primul său an de mandat a fost plecat în străinătate doar 16 zile lucrătoare, nu 56 de zile, cum susţinea Alin Popoviciu, şi ar fi cheltuit din bugetul local pentru deplasările sale doar 1551 de euro, nu 60.000 de euro.

„Am fost plecat în străinătate, în acest prim an al mandatului meu de primar, întotdeauna numai și numai în interesul Timișoarei și al timișorenilor, un total de 16 zile lucrătoare şi am cheltuit de la bugetul Primăriei Municipiului Timișoara cu aceste deplasări, în total, suma de 1.551 euro”, mai spune primarul Timişoarei.

În consecinţă, acesta îi cere deputatului PDL de Timiş să doneze 65.449 de euro către Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană şi către ACS Poli Timişoara, suma reprezentând diferenţa între afirmaţiile lui Popoviciu şi cifrele prezentate de primarul Nicolae Robu.

„În schimbul calomniei comise de dl. Popoviciu la adresa mea, îi cer să plătească cu titlu de donaţie către Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană şi / sau Clubul de Fotbal ACS Poli Timişoara, suma de 65.449 euro. Această sumă reprezintă diferența dintre suma pe care dl. Popoviciu a pretins că eu aș fi cheltuit-o – 63.000 euro – şi suma realmente cheltuită – 1.551 euro -, plus câte 100 euro pentru fiecare din cele 40 de zile în care dl. Popoviciu a pretins în mod discordant cu realitatea că eu aş fi fost plecat în străinătate (40 zile * 100 euro / zi = 4 000 euro). Menţionez că i-am smuls d-lui Popoviciu, într-o intervenţie în direct (…), promisiunea că va face acest lucru, dacă eu voi dovedi că afirmaţiile lui sunt neîntemeiate”, a mai precizat Robu.

Pentru a fi şi mai convingător, primarul Timişoarei mai spune că toate datele sunt verificabile în contabilitatea Primăriei Municipiului Timişoara.

„Eu îi asigur pe toţi cetăţenii că am muncit enorm pentru Primăria Timişoara în acest an, cinstit, corect şi cu loialitate faţă de interesul lor, aşa cum am făcut în toate funcţiile pe care le-am deţinut anterior – Prorector timp de 4 mandate, Rector timp de 2 mandate şi Senator al României timp de 1 mandat şi că doar muncind astfel am obţinut, în acest prim an, împreună cu echipa mea, cele 80 de realizări ce fac obiectul Raportului de Activitate pe Anul I de Mandat”, concluzionează Robu.

Pedelistii i-au numarat deplasarile primarului Robu. Spun ca ar fi cheltuit peste 60.000 de euro!24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor