Pedelistii i-au numarat deplasarile primarului Robu. Spun ca ar fi cheltuit peste 60.000 de euro!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
77Comentarii
Alin Popoviciu
Alin Popoviciu
La un an de mandat, parlamentarii Opoziţiei au realizat bilanţul deplasărilor pe care le-a făcut primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Deputatul PDL Alin Popoviciu susţine că, din calculele sale, edilul-şef al Timişoarei a lipsit 56 de zile, perioadă în care a fost prin Coreea, Franţa, Germania, Spania sau pe alte meleaguri, iar deplasările ar fi costat peste 60.000 de euro. Totuşi, democrat-liberalii intenţionează să facă şi o cerere pe Legea 544 la primărie să vadă dacă datele lor se confirmă.

Cum actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost învestit în funcţie în 22 iunie 2012, aleşii PDL s-au gândit să facă un scurt bilanţ al primului an de mandat. Nu au avut în vedere atât realizările sau nerealizările edilului-şef, cât deplasările făcute de Robu în acest an.

„Şi-a început mandatul cu un concediu. În august a fost la Mamaia, a fost şi pe la Moneasa, şi în localitatea natală, asta însemnând 15 zile lucrătoare. În septembrie 2012 domnul Robu s-a dus la Berlin şi pe la Leipzig, unde s-a plimbat să vadă tramvaie – scopul vizitei era clar, documentarea referitoare la ofertele de tramvaie, pentru că Timişoara are nevoie de tramvaie şi acolo erau toţi producătorii mondiali. A fost cu domnul Goia (n.r. – Ioan Goia, directorul RATT), 7 zile lucrătoare. Între 7 şi 10 noiembrie s-a dus în Franţa, unde a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Bethune şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii d’Artois, bravo lui, trei zile lucrătoare. Au venit sărbătorile de iarnă – un concediu binemeritat. În 17 ianuarie s-a dus la Barcelona, unde a avut o întâlnire cu primarul spune dânsul (…) 5 zile lucrătoare. În 13 februarie 2013 a fost la Iaşi şi la Paşcani, unde a vizitat o fabrică de reabilitare a tramvaielor şi a vagoanelor de tren – înţeleg că alea de la Berlin nu erau prea bune şi şi-a dat seama că-s mai bune astea -, a fost puţin şi pe la Bucureşti cu proiectele domnului Ciuhandu din 2011 şi 2012, 4 zile lucrătoare. Au venit sărbătorile de Paşti, 1-7 mai, după aceea a fost şi în Coreea şi numai bine ce a venit că s-a dus la Barcelona şi la Karlsruhe”, a declarat, joi, deputatul Alin Popoviciu.

Parlamentarul susţine că a primit de la anumiţi oameni din primărie o situaţie cu toate deplasările primarului şi cheltuielile aferente acestor drumuri, care s-au făcut, toate, prin aceeaşi agenţie de turism. Democrat-liberalul a făcut şi nişte calcule, din care rezultă că edilul-şef al Timişoarei ar fi fost plecat peste 50 de zile în primul an de mandat.

„Am făcut un calcul simplu şi, fără concedii, într-un an de mandat, până azi, din 276 de zile lucrătoare domnul Robu a lipsit în 56 de zile, asta însemnând 20,28 din timpul care ar fi trebuit alocat administrării acestui oraş. E important să vedem ce lucruri bune ne-a adus din aceste deplasări. Toate aceste deplasări se fac cu o singură companie de turism (…) Domnul Robu a cheltuit în cele 56 de zile de deplasare undeva la 271.600 de lei, care înseamnă cam 63.162 de euro într-un an de mandat, doar pentru nişte plimbări”, a calculat Popoviciu.

Parlamentarul a anunţat însă că grupul consilierilor PDL din Consiliul Local Timişoara va depune o solicitare la primărie, în baza Legii 544 din 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a afla exact toate cheltuilelile ocazionate de deplasările în străinătate ale primarului Nicolae Robu de la începutul mandatului, pentru a vedea dacă datele se confirmă sau nu.

Democrat-liberalii au contabilizat şi timpul petrecut de primar la briefingurile de presă zilnice pe care le ţine la primărie şi a rezultat că, din ianuarie până în iunie, au fost 78 de întâlniri cu reprezentanţii mass-media, 78 de ore calculat generic la o oră/ briefing…

Robu, SMS către Popoviciu: „Vă ştiam nemernic şi nesimţit…”

UPDATE. Schimb dur de replici între deputatul Alin Popoviciu și primarul Nicolae Robu. Reprezentanții PDL Timiș au făcut public un mesaj pe care primarul i l-a trimis parlamentarului după ce acesta din urmă i-a făcut bilanțul deplasărilor în strănătate. Edilul nu contrazice datele prezentate de Popoviciu, ci îi explică deputatului cât de mult munceşte în folosul Timişoarei.

Redăm, mai jos, conținutului SMS-ului trimis de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, potrivit reprezentanților PDL.

„D-le Popoviciu, vă ştiam nemernic şi nesimţit, dar nu-mi puteam închipui că nemernicia şi nesimţirea cuiva poate merge atât de departe. Eu n-am lipsit nicio oră din primărie în interes personal, mai mult, eu muncesc zilnic nu doar 8 ore, ci de dimineaţa până seara, inclusiv în multe din weekend-uri. Eu am făcut prin munca mea cinstită o mulţime de lucruri pt Timişoara, în timp ce dv sunteţi o ruşine!”

Iată şi răspunsul pe care deputatul Alin Popoviciu i l-a trimis, în replică, primarului.

„Domnule primar, cu tot respectul pe care vi-l port, trebuie să vă amintesc faptul că rolul meu, ca reprezentant al opoziţiei, este de a semnala toate derapajele puterii şi de a trage un semnal de alarmă de fiecare dată când faceţi excese. Informaţiile pe care le-am făcut publice astăzi provin de la angajaţii primăriei şi v-am dat ocazia, prin cererea pe 544, să mă contraziceţi cu un răspuns oficial. Ne-am obişnuit deja să ne consideraţi nesimtiţi şi nemernici pe toţi cei care vă contrazicem. Limbajul vă descalifică, domnule primar! Ameninţările nu mă sperie nici pe mine şi sunt convins că nici pe timişorenii care îndrăznesc să nu fie de acord cu dvs, dimpotrivă, mă fac să fiu mult mai atent la tot ce faceţi ca primar! Cu respect, Alin Popoviciu”.

A urmat un nou SMS din partea primarului Nicolae Robu: „Timişorenii cei mulţi au fost, sunt şi vor fi de partea mea, d-le deputat, pt că ei sunt cinstiţi şi corecţi ca mine, muncesc mult ca mine şi apreciază realizările multe şi importante obţinute atât ca Rector cât şi ca Primar. Eu sunt un om paşnic, care am făcut performanţă în tot ce m-am implicat şi oricât v-aţi coaliza tot felul de terchea-berchea împotriva mea, nu veţi reuşi”.

UPDATE. Joi seara, primarul Nicolae Robu a transmis presei mesajul complet pe care l-a dat deputatului Alin Popoviciu. Îl redăm în continuare în întregime: „”D-le deputat Popoviciu, dv. n-ați avut, nu aveți și nu veți avea niciodată noțiunea de respect. Dv. n-aveți niciun drept să vorbiți în numele timișorenilor, ci cel mult în numele unui număr foarte redus de timișoreni care, nu exclud, se pot simți reprezentați de unul ca dv. Timișorenii cei mulți au fost, sunt și vor fi de partea mea, d-le deputat, pentru că ei sunt cinstiți și corecti ca mine, muncesc mult ca mine și apreciază realizările multe și importante obținute de mine pentru Timișoara, atât ca Rector, cât și ca Primar. Și încă ceva: eu nu ameninț niciodată pe nimeni, nici măcar pe unul ca dv și asta o știe o lume-ntreagă. Eu sunt un om pașnic, care am facut performanță în tot ce m-am implicat și oricât v-ați coaliza tot felul de terchea-berchea împotriva mea, nu veți avea nicio șansa să-i păcăliți pe timișoreni, felul lor de a fi fiind total diferit de al dv.”

Orice alte comentarii sunt de prisos…77Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor