Robu, increzator ca CNI nu face sala polivalenta acasa la Grindeanu: Facem protest, daca va fi nevoie

De Roxana Deaconescu
17Comentarii
Robu, increzator ca CNI nu face sala polivalenta acasa la Grindeanu: Facem protest, daca va fi nevoie
Dacă Compania Națională de Investiții nu face mult-discutata sală polivalentă la Timișoara, primarul Nicolae Robu susține că vom avea oricum una, construită din fonduri de la bugetul local. Robu este hotărât să organizeze și un protest și e ferm convins că noul Guvern PSD nu va ridica o asemenea sală acasă la Sorin Grindeanu, în comuna Giroc.

Robu susține că Compania Națională de Investiții a aprobat oricum construirea unei săli polivalente de 16.000 de locuri în Timișoara, într-un proiect mai mare în care se vorbește despre patru asemenea săli în toată țara, la Iași, Constanța și Oradea.

„Eu sper ca acest nou guvern să nu anuleze realizarea unei săli polivalente în Timișoara. Sigur, pesediștii, cu Sorin Grindeanu în frunte, au boicotat acest proiect și au vrut să mute sala polivalentă din Timișoara în Giroc. Sunt convins că actualul guvern nu o să facă niciodată sală polivalentă în comuna în care locuiește Sorin Grindeanu, este absurdă ideea în sine și nu o să facă un lucru atât de absurd. Există riscul să ne trezim că nu se mai face în Timișoara această sală și se mută te miri unde, pentru că la CNI există aprobări pentru patru săli. Toate erau prevăzute cu finanțare pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic, asta înseamnă două săli de 16.000 de locuri, una la Timișoara și una la Iași, și două săli mai mici, de 5.000 de locuri, una la Oradea și alta la Constanța. Acest program trebuie să meargă mai departe, inclusiv cu sala de la Timișoara, în Timișoara”, a explicat primarul Timișoarei.

Robu susține că e dispus să facă și proteste dacă Guvernul PSD renunță la proiect și să îi cheme pe oameni în stradă.

„Nu cred că o să renunțe, pentru că noi, timișorenii, va trebui să le arătăm și forța. Eu am eșuat o dată cu mitingul pentru centură, dar voi persevera. Eu cred că dragostea pentru oraș există pentru timișoreni, voi persevera și cred că vom reuși să ne arătăm forța. Este un program aprobat la CNI prin care se prevede construirea a patru săli polivalente: două de 16.000 de locuri, la Timișoara și la Iași, și două de 5.000 de locuri, una la Oradea și una la Constanța. Au fost aprobate deodată. Dacă cineva vine și mutilează acest program nu cred că o să fie în regulă și nu cred că noi trebuie să ne împăcăm așa mioritic cu o asemenea soartă. Dacă va fi nevoie, facem protest. S-ar putea renunța la proiecte, orice este posibil. Mi-ar plăcea să văd că lumea e alături de mine. Altfel, mă duce gândul la o replică din Caragiale, că la noi lucrurile sunt așa perene: hai să ne mobilizăm și mobilizarea o facem sub sloganul «Ori toți să murim ori toți să trăim». Unii care fac mobilizarea au grijă ca numai la victorie să fie prezenți, la luptă să meargă alții, să moară”, a mai precizat Nicolae Robu.

Edilul-șef este hotărât ca, în cazul care Compania Națională de Investiții renunță la proiect, să construiască el o sală cu bani din bugetul local.

„N-o să renunț la luptă până vom reuși ca Timișoara să aibă această sală polivalentă. Dacă CNI va continua pe linia pe care au trasat-o pesediștii de Timiș, voi da drumul la studiul de fezabilitate și vom adopta ca obiectiv de investiții finalizarea pe bugetul local a sălii polivalente în acea locație și vom demonstra că, de fapt, n-a fost niciun motiv serios să nu se facă acolo sala și că, dimpotrivă, au fost motive vinovate să se facă în altă parte”, a conchis primarul Timișoarei.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor