Robu ii roaga frumos pe marii poluatori din Timisoara sa reduca noxele

De Bogdan Marta
25Comentarii
Robu ii roaga frumos pe marii poluatori din Timisoara sa reduca noxele
© Tion: Robu ii roaga frumos pe marii poluatori din Timisoara sa reduca noxele
De mulți ani, timișorenii se plâng de mirosurile insuportabile emise de două fabrici aflate în municipiu: Continental Cauciucuri și fosta fabrică Procter and Gamble. Încă de la preluarea primului său mandat, Nicolae Robu a dat semnale că nu va tolera poluarea produsă de cele două fabrici, însă nu multe s-au schimbat de atunci. Acum, primarul Timișoarei a ajuns să îi roage frumos pe șefii acestor companii să reducă din poluarea generată.

Primarul Timișoarei a ținut să precizeze că susține investițiile străine deoarece acestea au creat boom-ul economic din municipiu.

„De când sunt primar, am sprijinit cu tot ce am putut, în cadrul legal existent, orice investiții în Timișoara, evident, punând condiția să nu aducă poluare. Sunt foarte fericit atunci când avem de-a face cu investiții de capital românesc, dar mă bucur la fel când sunt investiții de capital străin. Mi se pare o atitudine iresponsabilă aceea prin care sunt blamate corporațiile trans-naționale. Eu cred că dacă ar fi, de exemplu, în județul Teleorman, care are atâtea probleme, atâția asistați social, măcar a cincizecea parte din companiile trans-naționale existente în Timișoara, cu totul altul ar fi nivelul de trai, cu totul alta ar fi calitatea vieții și în județul Teleorman. Dacă am face un exercițiu de imaginație și ne-am întreba ce ar fi Timișoara fără toată această pleiadă de mari companii, care oferă zeci de mii de locuri de muncă, foarte bune aproape toate, ce ar fi dacă ele ar lipsi? Pentru că aceste companii nu au venit omorând ele vreo companie românească. Au venit pur și simplu pe un teren în care era loc pentru ele. Din păcate, alții aflați la putere imediat după revoluție au dus o politică prin care și firmele moștenite de la comunism, care ar fi putut fi viabile, au ajuns falimentare. Dar, repet, noi aici în Timișoara încurajăm venirea capitalului străin, ajutăm cu tot ce putem implantarea de obiective industriale în orașul nostru, punând doar o condiție: să nu se producă poluare. Vreau să vin cu un mesaj foarte clar către toți investitorii din oraș, să ignore toate semnalele și să vină în Timișoara. Aici le garantez că vor fi foarte bine primiți. Să țină seama că în Timișoara nicio companie importantă nu a dat faliment, nu a părăsit Timișoara. Avem continuitate de activitate de la începuturi până în prezent”, a afirmat Robu.

Totuși, el se declară în continuare nemulțumit de poluarea produsă de Continental Cauciucuri și fosta fabrică Procter and Gamble, deși recunoaște că ambele companii au creat locuri de muncă în Timișoara. După ce ultimatumurile sale s-au dovedit inutile, primarul susținând că nu are pârghiile legale pentru a lua măsuri mai drastice, Robu a ajuns acum să îi roage frumos pe șefii celor două companii să reducă din poluare.

Eu niciodată nu mă sfiesc, îmi exprim încă o dată nemulțumirea că orașul are probleme cu poluarea, într-o anumită parte a sa, din partea companiei Continental Cauciucuri. Sunt plângeri de la cetățeni că și compania numită Dali acum, după preluarea acțiunilor de la Procter & Gamble creează probleme. Eu le cer managerilor acestor companii să ia măsuri, pentru că altfel de investiții nu sunt binevenite în Timișoara, indiferent de numele firmelor în cauză. Respectăm brandul Continental, pe segmentul său automotive avem o bucurie imensă că el se găsește în Timișoara și oferă locuri de muncă excelente la circa 3.000 de tineri și că se pot câștiga bani aici și toată lumea este mulțumită… dar suntem nemulțumiți că problemele cu poluarea olfactivă nu sunt nici acum rezolvate de către Continental Cauciucuri. De asemenea, avem referințe foarte bune și despre compania Dali, nu putem să o nominalizăm la negativ, atunci când cetățenii vin și ne sesizează că sunt deranjați prin poluarea pe care această companie o produse”, a mai spus Robu.

În încheiere, el a dorit să spună că susține în continuare companiile multinaționale.

Consider un gest iresponsabil în a crea imaginea de dușman al țării pentru companiile trans-naționale, care eu zic că fac un bine enorm țării noastre prin prezența lor aici”, a concluzionat Robu.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor