Robu explica strategia de reabilitare termica a blocurilor din Timisoara

De B.A.M.
8Comentarii
Nicolae Robu
Nicolae Robu
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, speră să obţină circa 8 milioane de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraş. El a explicat de ce a optat pentru eficientizarea energetică a blocurile de pe principalele artere ale municipiului şi a schimbat modul în care se derula până acum acest program.

În opinia primarului Timişoarei, reabilitarea termică blocurilor de pe un întreg bulevard ar asigura o anume unitate, iar numărul de cetăţeni care ar beneficia de acest program ar fi oricum acelaşi.

„Am declanşat preparativele să venim cu un proiect consistent. Decizia este să nu mai reabilităm blocuri disparate, ci să lucrăm după proiecte coerente la nivel de străzi. Vor fi incluse în totalitate bulevardul Take Ionescu. La fel în totalitate Calea Aradului, în totalitate Calea Şagului. În totalitate strada, sau poate doar o porţiune, Mareşal Constantin Prezan. La fel şi Calea Lipovei. Se lucrează deja pe teren şi echipele primăriei au contactat deja mulţi cetăţeni şi au luat semnături de la asociaţiile de proprietari şi lumea chiar e de acord. (…) După ce terminăm cu ac abordare atunci intrăm şi în cartiere. Considerăm că e mult mai potrivită o asemenea abordare, decât una ca până acum, haotică. Oraşul nostru trebuie să se dezvolte armonios. (…) Nu se poate face totul peste noapte. Din fondurile obţinute acelaşi număr de cetăţeni ar beneficia. Şi atunci avem de ales între a trage la sorţi şi de a lucra coerent. Cred că mai înţelept este să lucrăm coerent pentru oraş”, a spus Robu.

El a precizat că blocurile de pe aceste artere vor fi reabilitate indiferent dacă unii proprietari au centrale termice de apartament, iar pentru cazurile sociale din aceste imobile Primăria Timişoara ar putea prelua cota parte din costurile reabilitării.

Primarul Timişoarei a explicat că pentru intrarea în acest program nu contează dacă un imobil este racordat la sistemul centralizat de încălzire sau toţi locatarii au centrale termice de apartament. În ceea ce priveşte cazurile sociale, municipalitatea ar putea suporta costurile aferente.

Robu a mai precizat că nu vor fi uitaţi nici cei care nu locuiesc pe arterele principale ale municipiului.

„Sper ca tot oraşul nostru să ajungă cu un randament energetic foarte bun şi să arate foarte bine. Reabilitarea termică va fi o prioritate inclusiv în alocarea veniturilor proprii ale primăriei. Decât să subvenţionăm gigacaloria foarte scumpă, preferăm să subvenţionăm din venituri proprii reabilitarea termică a tuturor blocurilor, astfel încât consumul să fie mai mic şi, chiar dacă păstrăm subvenţia la nivelul actual, fondurile alocate să fie mai mici. (…) Putem găsi soluţii de compensare a acestei inegalităţi care se creează între cetăţeni la nivelul subvenţiilor. Cetăţenii care au consumuri mai mari pentru că nu au blocuri reabilitate termic să fie ajutaţi la subvenţie. Mă gândesc la asta tocmai pentru a avea un tratament egal pentru cetăţeni”, a mai spus Robu.

Robu vrea opt milioane de euro pentru reabilitarea termica a blocurilor din Timisoara8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor