Robu explica de ce AC Recas este Poli si face apel la impacare cu ultrasii

De B.A.M
41Comentarii
Robu explica de ce AC Recas este Poli si face apel la impacare cu ultrasii
© TION: Robu explica de ce AC Recas este Poli si face apel la impacare cu ultrasii
Promovarea ACS Poli Timișoara în Liga I după victoria de la Reşiţa l-a determinat pe primarul Nicolae Robu să facă un apel la împăcare cu suporterii ASU Politehnica Timişoara. Într-un clip postat pe Youtube, primarul Timişoarei face apel la „toţi iubitorii de Poli” să vină alături de echipă. Pe de altă parte, pe Facebook, Robu a explicat şi de ce ACS Politehnica Timişoara, realizată prin fuziunea cu AC Recaş în 2012, este continuatoarea echipei istorice din oraşul de pe Bega.

„Promovarea în Liga I a echipei de fotbal fanion a Timișoarei, ACS Poli, a făcut să primesc un număr important de rugăminți de la iubitori adevărați de Poli, să renunț la orgoliu și să fac eu primul pas spre împăcare cu galeria fostei Poli, lipită, începând din 2012, de echipa atunci în Liga 5, acum, pentru al doilea an la rând, în Liga 4 și favorită la promovare în Liga 3, ASU Poli. Dragii mei, cred că nu sunteți corect informați. E adevărat că eu sunt un tip orgolios –atenţie: orgolios, nu îngâmfat!-, dar orgoliul meu se manifestă în cu totul alt gen de situații decât cea cu pricina. N-are nicio legătură orgoliul meu cu ruptura produsă în 2012 şi perpetuată până astăzi! Atunci, în 2012, am făcut tot posibilul ca ruptura să nu se producă. De-atunci și până acum, am invitat în permanență, public, TOȚI iubitorii de Poli -deci: inclusiv pe membrii Druckeria, a căror dragoste de Poli nu o pun la îndoială, cunoscând-o foarte bine și, ca atare, prețuind-o, cum le cunosc, le-am apreciat și le apreciez și știința de a face spectacol în tribune, marketing și chiar management fotbalistic- să se alăture noii construcții. Inclusiv astăzi, imediat după promovare, am făcut acest lucru!”, a scris Robu pe Facebook.

În continuare, Robu face apel la toţi suporterii Politehnica Timişoara să susţină ACS Poli, acum că a ajuns matematic în Liga I.

„Drept urmare, nu la orgoliul meu trebuie să se facă apel, eu sunt cu sufletul deschis, în primul rând pentru că așa mi-e firea -iar cei ce mă cunosc știu asta foarte bine- și în al doilea rând, și pentru că înțeleg să-mi exercit funcția de Primar făcând tot ce ține de mine pentru unitatea în general a timișorenilor şi în special vis-a-vis de proiectele majore, iar fotbalul de performanţă este, în opinia mea, chiar dacă doar o parte dintre cetăţeni sunt interesaţi de el, un proiect major al Timişoarei ! Aşadar, spun din nou, TUTUROR iubitorilor de Poli: ÎMPREUNĂ vom fi din nou ce-am fost și mai mult decât atât ! HAI POLI!”, a mai scris Robu.


El a explicat şi problema palmaresului Politehnica Timişoara, care în acest moment s-ar afla în proprietatea ACS Poli Timişoara, deşi dreptul de folosinţă este încă în posesia lui Marian Iancu.

„Multă lume m-a întrebat în contextul promovării ce e cu palmaresul şi culorile alb-violet. Răspund din nou: palmaresul, culorile şi drepturile exclusive în fotbal asupra numelui Politehnica sunt în proprietatea noii Poli, ACS Poli. Dreptul de folosinţă aparţine, încă, firmei S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. a lui Marian Iancu, dar îl vom câştiga sigur, în curând, în instanţă, căci lucrurile sunt evident în favoarea noastră”, a mai scris Robu.

În sprijinul afirmaţiilor sale, el prezintă o hotărâre a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara, din 2012, care consideră ACS Poli Timişoara drept posesoare a palmaresului, culorilor şi numelui, precum şi continuatoare a echipei de fotbal istorice Politehnica Timişoara.

„În concluzie: în condiţiile în care Politehnica istorică nu mai există, dintre noile structuri create să ducă mai departe fenomenul <Poli>, Senatul UPT şi-a dat girul exclusiv pentru ACS Poli, având în vedere că, oricum, de drept, aceasta deţine palmaresul, culorile şi numele Politehnica, în urma asocierii sale aprobată în instanţă cu AFC Politehnica Timişoara.

Ştiu că e complicat, întortocheat, dar trebuie înţeles că aşa stau lucrurile! Dar încă o dată: HAI POLI!”, concluzionează Robu.

Video: Youtube/NicolaeRobu41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor