Robu dezlantuit: Nimeni n-are voie sa batjocoreasca timisorenii! PSD mi-a pregatit o inscenare!

De B.A.M
27Comentarii
Robu dezlantuit: Nimeni n-are voie sa batjocoreasca timisorenii! PSD mi-a pregatit o inscenare!
© TION: Robu dezlantuit: Nimeni n-are voie sa batjocoreasca timisorenii! PSD mi-a pregatit o inscenare!
Primarul Nicolae Robu, care este şi liderul PNL Timiş, este furios, după ce anumite televiziuni de ştiri au arătat că a fost prezent la mitingul din Piaţa Victoriei. Robu recunoaşte că a fost în zonă, însă susţine că PSD a încercat inclusiv înscenarea lui, pentru a se arăta că ar fi dat mită electorală unor tineri care l-au abordat cerându-i bani pentru bilete de tren.


După ce a observat modul în care a fost prezentat protestul de la Timişoara de o parte a televiziunilor de ştiri şi ziare, primarul Nicolae Robu s-a dezlănţuit pe Facebook.

„Timişoara este oraşul care, în urmă cu 25 de ani, a aprins flacăra Revoluţiei Române Prodemocratice din Decembrie 1989. NIMENI N-ARE VOIE SĂ BATJOCOREASCĂ CETĂŢENII ACESTUI ORAŞ, indiferent de opţiunile ideologice şi de lupta politică! E dreptul timişorenilor să fie –aşa cum au şi fost, de altfel, mereu, sunt şi, fără-ndoială, vor rămâne şi pe viitor!-, în marea lor majoritate, oameni de dreapta, după cum este şi dreptul acelei minorităţi de stânga la propria orientare”, a scris Robu pe Facebook.

Liderul PNL Timiş recunoaşte că a fost la mitingul din Piaţa Victoriei, dar doar în trecere, la final.

„Am participat la miting doar la finalul său, după revenirea din acţiunea de campanie din judeţ, dar am fost informat asupra desfăşurării. Apreciez că timişorenii au fost la înălţime şi de această dată, manifestându-se civilizat, aşa cum o fac îndeobşte. Incidentele care au avut loc la un moment între câţiva participanţi la miting şi unii reprezentanţi mass media sunt regretabile, dar ele se constituie într-un eşantion nerelevant pentru acţiunea în ansamblul ei. Ca timișorean și cu atât mai mult ca Primar al Timișoarei, îmi doresc din tot sufletul ca în Timişoara astfel de momente să lipsească cu desăvârşire”, a mai scris Robu.

El mai recunoaşte că în piaţă se aflau şi membri PNL, însă în calitate de timişoreni şi „cetăţeni liberi”, nu de activişti de partid.

„Fără-ndoială, printre participanţi s-au numărat şi membri şi simpatizanţi PNL, dar prezenţa lor a fost nu în această calitate, ci în aceea de cetăţeni liberi ai acestei ţări, care rezonează şi susţin cele două puncte menţionate mai sus din tematica mitingului! Acuza că au fost aduşi participanţi la miting din alte localităţi –chiar din Iaşi, cică!- e aberantă, ultraridicolă. Acel autocar cu însemne Iohannis de fapt a dus membri pnl şi pdl în judeţ (!!!), la acţiuni de campanie, printre care şi cea la care am participat, în comuna Livezile, şi eu, împreună cu Cătălin Moroşanu, celebrul luptător K1, venit –singur!!!- taman de la Iaşi, la invitaţia prietenului său, liderul tineretului TDL Nicu Bitea”, a mai scris Robu.

Primarul Timişoarei lansează o acuzaţie extrem de gravă la adresa PSD, despre care spune că i-a pregătit o înscenare în timpul mitingului.

„Acuza că participanţii la miting au fost plătiţi este o invenţie psd-istă, menită să compromită acţiunea. Ţin să relatez înscenarea care mi-a fost pregătită mie. În timp ce mă plimbam prin Piaţa Victoriei după miting, oprindu-mă, ca de obicei, să dau mâna cu cetăţenii, să fac poze cu ei, să-i ascult –apropo: ce-mi spun sunt aprecieri pentru ce fac în oraş şi încurajări :)) !-, m-au abordat doi tineri care mi-au cerut 15 lei, chipurile, să aibă de drum pentru a se întoarce la Arad. Evident, i-am refuzat şi muştruluit, cum refuz şi muştruluiesc orice cerşetor. Sunt convins că cei doi tineri –bine îmbrăcaţi, care mă-ndoiesc că au venit de la Arad fără bani de drum- făceau parte dintr-un scenariu, cineva însoţindu-i discret şi filmând relația mea cu ei. Am suspectat asta imediat după ce ei s-au îndepărtat, iar astăzi, când am văzut că pe Antena 3 şi România TV au apărut poze cu mine la cca două ore de la miting, la o terasă din Piaţa Victoriei, stând de vorbă -în picioare, că nu m-am aşezat- cu un grup de participanţi la miting pe care nu-i cunoşteam (tineri), care, observându-mă la plimbare, m-au salutat şi m-au invitat să schimbăm o vorbă”, a mai scris Robu.

El mai susţine că participanţii la miting nu sunt secesionişti, deoarece numărul celor care fluturau drapelele Republicii Banat era insignifiant în comparaţie cu marea de drapele naţionale.

„Acuza că participanţii la miting sunt secesionişti este o altă prostie, câtă vreme, aşa cum se poate vedea în înregistrări, ei fluturau drapele tricolore şi cântau la unison Imnul Naţional al României! Dacă din cca 7000 de participanţi, 1-2 or fi exprimat opţiuni de tip “Republica Banat”, “Transilvania Independentă”, asta n-are nicio legătură cu spiritul majorităţii timişorenilor, care nu vor aşa ceva, dar vor O ALTFEL DE ROMÂNIE”, explică Robu.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor