Robu despre norocosii care primesc terenuri gratuite de la primarie: Nu sunt cetateni de rangul doi

De Roxana Deaconescu
102Comentarii
Robu despre norocosii care primesc terenuri gratuite de la primarie: Nu sunt cetateni de rangul doi
© Tion: Robu despre norocosii care primesc terenuri gratuite de la primarie: Nu sunt cetateni de rangul doi
Primarul Timișoarei susține că nu a văzut lista cu tinerii norocoși care primesc terenuri pentru case de la municipalitate, dar că a auzit că există câțiva care lucrează în primărie, însă aceștia nu pot fi discriminați. Tocmai de aceea a cerut o verificare suplimentară a dosarelor. Se pot depune și contestații!

Vă reamintim, printre cei 128 de norocoși care primesc terenuri gratuite pentru a-și ridica case se numără și câțiva subalterni de-ai primarului Nicolae Robu: Sanda Greblă, Cătălin Iapă sau Grigore Grigoroiu. Și-a depus dosarul și city managerul Robert Kristof, dar acesta nu a acumulat punctajul necesar pentru a beneficia de o parcelă.

Cei care și-au depus dosare trebuiau să îndeplinească unele condiții, printre care și să aibă până în 35 de ani, domiciliul în Timișoara și să depună o garanție de aproape 10.000 de euro.

Primarul Nicolae Robu susține că nu a văzut însă listele și că nu contează că pe ele se află și oameni apropiați lui, pentru că aceștia nu pot fi discriminați pentru că lucrează în primărie. Edilul-șef ne asigură că niciun tânăr de pe liste nu a beneficiat de vreun avantaj.

„Eu nici nu am văzut listele până în momentul de față, dar am aflat că s-au dat câteva nume în presă. Despre câțiva știam, pentru că și-au exprimat bucuria că se află pe un loc eligibil. Nu sunt cei ce lucrează în primărie, respectiv cei ce-mi sunt mie colaboratori, nu sunt cetățeni de rangul doi, în niciun caz și nu pot fi discriminați negativ. Nu își pierd din drepturi! Sunt cetățeni cu drepturi egale în această țară și evident că este nepermis să aibă un oricât de mic avantaj față de alții. Nimeni nu a beneficiat de niciun avantaj, au fost niște criterii foarte clare. Eu am cerut o reanaliză a tuturor dosarelor înainte de a se face ierarhia tocmai pentru că am auzit că există dosare de candidatură de la un număr de angajați din primărie. Și am vrut să preîntâmpin eventuale erori ne voite, dar tot erori ar fi fost, care ar fi putut fi interpretate în fel și chip. Așa am cerut să se reverifice totul, totul este stabilit pe bază de punctaj foarte clar în urma unei grile adoptată de consiliul local și, drept urmare cine are ceva de contestat să depună contestație. Contestațiile se analizează tot transparent”, ne-a declarat primarul Timișoarei.

Contestațiile se pot depune până luni, 3 aprilie, inclusiv, la Camera 12 din primărie.

„S-a lăsat mai mult timp. De obicei se lasă 48 de ore pentru constestații. De această dată s-a lăsat mai mult timp, s-a lăsat până în 3 aprilie”, a mai spus Robu.

Odată ce vor fi soluționate contestațiile, lista cu tinerii va fi adoptată în Consiliul Local Timișoara, iar apoi norocoșii vor putea intra în posesia terenurilor și se vor putea apuca de treabă.

Reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că au mai reușit să identifice un teren care poate fi distribuit gratuit tinerilor, tot pe strada Ovidiu Balea. Se va face un al doilea concurs de dosare, care ar urma să fie anunțat în perioada următoare.

Articole pe aceeași temă:

Lista tinerilor care primesc terenuri gratuite de la primarie: Sanda Grebla, Catalin Iapa si Grigore Grigoroiu, printre norocosi

Au fost stabilite conditiile pentru tinerii care vor primi terenuri pentru case de la primarie, in mod gratuit102Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor