Robu da explicatii dupa ce si-a pus tot voleiul romanesc in cap: Nu am vrut sa jignesc pe nimeni

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
8Comentarii
Robu da explicatii dupa ce si-a pus tot voleiul romanesc in cap: Nu am vrut sa jignesc pe nimeni
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, recunoaște că a greșit atunci când a afirmat că a practica volei „este ca și cum ai încerca să faci muzică din trei note”, însă susține că își rezervă dreptul de a împărți banii către sport așa cum crede de cuvință.

Printr-o postare pe Facebook, Robu aproape că își cere scuze pentru afirmațiile făcute despre volei.

„Văzând ce frământări am provocat prin afirmațiile din Consiliul Local privitoare la volei, mă simt dator să dau următoarele explicații: Nu am vrut să jignesc pe nimeni, ba mai mult, chiar am spus explicit că n-aș vrea să se simtă nimeni jignit și că îi apreciez atât pe cei ce practică voleiul, cât și pe cei ce îl susțin. Ce am vrut să scot în evidență a fost că, în opinia mea -dar eu admit că nu dețin adevărul absolut și că, prin urmare, pot greși-, nu este justificat să se dea atât de mulți bani de la bugetul public al Timișoarei pentru volei, ca și pentru alte sporturi de echipă, exemplificând cu rugby-ul, întrucât, la volei, lotul e sensibil mai mic, voleiul nu e sport de contact și prin urmare nu comportă la fel de multe riscuri, efortul sportivilor -demn de respect, oricum- e și el mai mic și, pe cale de consecință, remunerația așișderea. E adevărat că am făcut o figură de stil prin acea comparație între volei și muzica cu trei note și admit că era mai bine să nu o fac”, a postat Robu pe Facebook.

Totuși, el susține că împărțirea banilor către diverse cluburi sportive cade strict în domeniul său de activitate, însă promite că va premia voleibaliștii timișoreni și clubul din care fac parte, pentru performanța promovării în Liga 1.

„Ei bine, cred că avem cu toții lucruri importante de făcut și n-are sens să ne irosim în controverse sterile. Eu îl apreciez foarte mult pe dl Horia Cardoș, atât pentru seriozitatea, hărnicia și priceperea sa în afaceri, cât și pentru susținerea voleiului și îi asigur de aprecierea mea pe toți practicanții de volei, pe antrenori și pe conducătorii în domeniu. De altfel, am spus asta și în ședința cu pricina -poate nu la fel de explicit-. După cum am mai spus tot atunci, și că doresc să-i premiem pe sportivi și clubul, pentru performanța promovării în Liga 1. Și, evident, o să mă țin de cuvânt, cum fac cu orice. Dar, solicit și recunoașterea dreptului meu legitim de a-mi stabili principiile și prioritățile în gestiunea banului public, gestiune pentru care eu dau socoteală. Cu respect și urări de succes pentru voleiul timișorean, românesc și de oriunde, ca de altfel pentru tot sportul, din partea unui iubitor de sport,
Prof.univ.dr.ing.dhc Nicolae Robu, Primarul Timișoarei”, a mai postat Robu pe Facebook.

Cel care a finanţat accederea unei echipe de volei feminin timişoreană în prima ligă feminină, UVT Agroland, Horia Cardoş, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a purtat discuţii cu Nicolae Robu, iar ca rezultat al întâlnirii edilul timişorean ar fi spus că regretă cele declarate.

„Eu am fost foarte nedumerit, într-un mod neplăcut, de afirmațiile domnului primar. Reacții au fost și sunt în continuare, la nivel național. Președintele Federaţiei de Volei a aflat cam în același timp cu mine de acele afirmații. Se va sesiza și Comitetul Olimpic. Am reușit să ne întâlnim de abia aseară (n.r. duminică seara). Am stat aproape două ore de vorbă. I-am solicitat să ne expună, să precizeze, ce a dorit să spună, e evident că a făcut mai multe afirmații cel puțin nefericite vizavi de volei. Domnia sa regretă și va spune și public aceasta. Era un context în care era solicitat vizavi de niște finanțări care nu i s-au părut potrivite. În acest context a apărut numele clubului nostru. Cu 150.000, noi am cerut 300.000 inițial comisiei, iar lui i s-a părut prea mare suma față de impactul pe care l-ar avea voleiul. S-a convins între timp și dumnealui, după telefoanele primite, că voleiul e un sport foarte popular. Și actualul prim-ministru și fostul erau jucători de volei. Am reușit să-i trezesc interesul, vizavi de spectaculozitatea și complexitatea acestui sport. A aflat că nu e doar un sport olimpic, ci sunt două. E și beachvolley-ul. Domnia sa nu era la curent cu audiențele făcute de acest sport. Dar toate acestea s-au schimbat. Am folosit acest prilej să-i spun mai multe, astfel că în luările de poziție pe care le va avea să susțină acest proiecte. În România nu sunt foarte multe asemenea proiecte, nu sunt foarte mulți nebuni, să spunem așa, care să sprijine. A înțeles că a fost nedrept în declarațiile sale. Domnul primar își va reconsidera poziția, sper să-și retragă afirmațiile””, a declarat Horia Cardoș, președintele clubului de volei feminin UVT Agroland Timişoara.

Poziţia sa a fost susţinută şi de unul dintre simbolurile acestui sport la Timişoara, Sorin Grădinaru, fost jucător şi antrenor apreciat.

„Am aflat de la prieteni, am primit diverse semnale din țară și de afară. M-au avertizat despre reacția primarului Robu referitoare la disciplina sportivă căreia i-am dedicat adolescența și maturitatea și în care activez. Aș include ceea ce a spus în categoria afirmațiilor nefericite. Dacă e reprezentantul tuturor timișorenilor atunci înseamnă că susține toate disciplinele”, a declarat Sorin Grădinaru.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor