Robu cere clarificari privind finantarea centurii de sud. Mitingul s-ar putea transforma in concert

De Bogdan Marta
6Comentarii
Robu cere clarificari privind finantarea centurii de sud. Mitingul s-ar putea transforma in concert
© Tion: Robu cere clarificari privind finantarea centurii de sud
Mitingul anunțat de primarul Nicolae Robu pentru ziua de sâmbătă s-ar putea transforma într-o petrecere în Piața Operei. Asta dacă informațiile furnizate de consilierul guvernamental Cătălin Drulă privind includerea centurii de sud a Timișoarei ca prioritate în Master Planul de Transport se vor dovedi adevărate.

Robu a anunțat, miercuri, pe Facebook, că a cerut clarificări de la CNADNR, având în vedere declarațiile făcute de Cătălin Drulă și publicate de tion.ro.

„Având în vedere informațiile contradictorii din ultimele zile, pentru clarificare, am transmis conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale adresa de mai jos. Menționez că, în cazul în care răspunsurile la întrebările noastre vor fi mulțumitoare – adică: dacă ni se demonstrează că sunt asigurați banii pentru execuția centurii în 2017 și 2018-, în loc de miting, vom avea, în Piața Victoriei, un… concert!”, a anunțat Robu pe Facebook.

Mai jos el a postat și scrisoarea către conducerea CNADNR care cuprinde șapte întrebări legate de finanțarea centurii de sud a Timișoarei.

„Având în vedere informațiile contradictorii apărute în presă, respectiv la care noi am avut acces până în prezent și dorind să-i informăm corect pe cetățeni, vă adresez, cu respect, rugămintea să ne răspundeți la următoarele întrebări:
1. Există deja elaborat, recepționat și plătit Studiul de Fezabilitate?
2. Există deja elaborat, recepționat și plătit Proiectul Tehnic, cu Detalii de Execuție?
3. Există deja elaborată, recepționată și plătită documentația de atribuire, gata de organizat licitația în baza ei?
4. Există prevăzuți bani pentru realizarea exproprierilor?
5. La cât este estimată valoarea totală a obiectivului – inclusiv costurile de expropriere – 120 milioane euro, cum știam până acum, sau 59.52 milioane euro, cum apare în anexele 10.16 și 10.19 din Master Plan Transporturi ultima variantă?
6. În Anexa 10.19, sunt indicate sursele de finanțare pentru execuție în 2016 și 2017, iar în Anexa 10.16, anii execuției sunt 2017 și 2018. Presupunem că suntem în fața unei erori materiale.
a. Sunt, la ora actuală, contractați cei 14.43 milioane euro (6.25 milioane pe 2017, 8.18 milioane pe 2018), pe fonduri structurale?
b. Sunt, la ora actuală, contractați cei 32.91 milioane euro (14.25 milioane pe 2017, 18.66 milioane pe 2018), din împrumuturi?
c. Sunt, la ora actuală, prevăzuți cei 10.39 milioane euro (4.50 milioane euro pe 2017, 5.89 milioane euro pe 2018), pe buget multianual, în bugetul de stat al României?
7. Când se intenționează să se lanseze licitația pentru execuție?

Cu mulțumiri, asigurări de totală bună credință și deosebită stimă,

PRIMAR
Prof. univ. dr. ing. Nicolae ROBU”, se arată în scrisoarea lui Robu.

Rămâne de văzut ce răspuns vor da șefii companiei și dacă mitingul pentru centură va mai avea loc până la urmă în Piața Operei.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor