Robu anunta primele masuri luate de noii sefi ai STPT: suplimentam numarul de mijloace de transport si cumparam tramvaie noi

De Roxana Deaconescu
31Comentarii
Robu anunta primele masuri luate de noii sefi ai STPT: suplimentam numarul de mijloace de transport si cumparam tramvaie noi
© Tion: Robu anunta primele masuri luate de noii sefi ai STPT
„Anul 2018 va fi un salt important în calitatea serviciilor de transport public din Timișoara”. Sunt vorbele primarului Nicolae Robu, care a reușit să obțină șefia pe care și-a dorit-o la STPT, societate condusă acum de doi liberali: Sorin Supuran și Nicolae Bitea. Robu spune că se încearcă suplimentarea numărului de mijloace de transport în comun, dar asta nu se va întâmpla peste noapte. Mai mult, funcționarii din primărie lucrează deja la un proiect pentru a putea cumpăra tramvaie noi pe fonduri europene.

După ce a anunțat că tramvaiele de pe linia 6 revin pe traseu de la 1 iulie, primarul Nicolae Robu continuă să comunice ce se întâmplă la STPT, chiar și sub noua conducere. Edilul-șef spune că a cerut noilor șefi ai societății să comunice care sunt liniile pe care vor fi puse mai multe mijloace de transport. Asta nu se va întâmpla însă peste noapte, ne asigură Robu, pentru că nu există o rezervă bună în parcul auto.

„Anul 2018 va fi un salt important în calitatea serviciilor STPT. Am cerut să se comunice către populație ce suplimentări de mijloace de transport în comun s-au dispus de noua conducere pe unele trasee, acolo unde e cazul. Sigur, nu se poate întâmpla peste noapte, că noi nu avem nu atât o rezervă de mijloace auto, nu avem o rezervă de șoferi și de vatmani încât să putem suplimenta de o manieră spectaculoasă peste noapte. Se fac angajări, și de vatmani, și de șoferi și vom încerca să suplimentăm numărul de mijloace de transport în comun cât mai mult, astfel încât transportul public în Timișoara să fie tentant. Oamenilor să nu le fie groază că stau nu știu cât în stații și mai ales că stau timp imprevizibil, ci am vrea să introducem, pe de-o parte, ritmicitate și, pe de altă parte, predictibilitate”, a explicat primarul Timișoarei.

Edilul-șef spune că pe străzile Timișoarei circulă deja 12 minibuze Mercedes, dar nu a știut să spună câte tramvaie Armonia sunt pe traseu, deși au ajuns în depoul STPT 23 de tramvaie din cele 30 trimise spre recondiționare.

„Sunt în uz 12 din cele 13 minibuze recepționate, însă părerea mea a fost întotdeauna că ele pot fi mai bine folosite. Sunt extrem de confortabile, circulă și cu o viteză mai mare, fiind de gabarit mai mic decât autobuze, avem deja venit al 23-lea tramvai nou, în curând ne vin și ultimele”, a mai spus edilul-șef.

Planuri pentru 15 tramvaie noi

Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat încă de acum ceva timp că vor să cumpere, în primă fază, 15 tramvaie noi pe fonduri europene.

„Tramvaiele sunt foarte scumpe, unul nou este circa 2 milioane de euro. Unul cu toate funcționalitățile, pe care le au și tramvaiele Armonia, care au costat 500.000 de euro bucata. Noi avem nevoie de tramvaie noi, dar nici nu putem bloca sume uriașe”, spunea Robu la un moment dat.

Acum, primarul spune că primăria încearcă să obțină finanțare europeană măcar pentru o parte din suma necesară achiziției de tramvaie. Oricum, edilul spune că destul de puțină lume circulă cu STPT.

„Noi încercăm să obținem finanțare europeană pe abordarea retro măcar pe o parte din sumele pe care le-am plătit pentru înnoirea parcului de tramvaie al Timișoarei. Pentru că nu toată lumea circulă cu mijloace de transport în comun, ba chiar aș spune că destul de puțină lume, în raport cu populația totală a Timișoarei. Toată lumea știe că tramvaiele Armonia sunt foarte confortabile și sunt, practic, tramvaie noi, pentru că în ele doar șasiul și roțile sunt vechi, până și osiile sunt noi și absolut tot restul e la standarde înalte, cu încălzire în fiecare scaun, cu climatizare bună, cu internet, practic cu tot ce poate să aibă un astfel de mijloc de transport, cu supraveghere video, cu sistem de informare modern. Sunt și confortabile și frumoase și sunt foarte bune, s-a depășit etapa în care acele șuruburi creau necazuri. Erau niște fleacuri, de fapt, dar care au permis să se creeze o imagine negativă asupra acestui proiect, care este unul de un succes deosebit al orașului nostru. Să ai 30 de tramvaie noi într-un oraș nu e chiar la îndemâna oricui”, a mai explicat primarul Timișoarei.

Edilul-șef spune că parcul auto al STPT este „destul de bun”, cu 50 de troleibuze, 30 de autobuze, 20 de minibuze (n.r. din care mai sunt de venit), 30 de tramvaie (n.r. din care mai sunt de venit), „toate noi”.

„Din păcate, mai trebuie să ținem în uz și tramvaie vechi, până când vom achiziționa suficiente tramvaie noi și ne preocupă, pe fonduri europene, să cumpărăm și tramvaie noi. Sunt în pregătire cererile de finanțare pe această temă. Adaug și cele două subsisteme de bike sharing, cu 440 de biciclete, dar și cele șapte vaporașe care așteaptă să intre în curs pentru transportul public al orașului. Nu știu ce oraș mai poate etala eforturi făcute, nu intenții”, a conchis Robu.

Articole pe aceeași temă:

Vești bune pentru timișoreni! Tramvaiele de pe linia 6 vor reveni pe vechiul traseu, începând de luna viitoare. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu. Au fost mai multe discuții cu linia 6. Vechea conducere a Societății de Transport Public Timișoara a decis scoaterea garniturilor și desfi...
Un tânăr care a cerut conducerii Societății de Transport Public Timișoara să introducă o linie care să lege zona Modern – Take Ionescu de universitățile de pe Vasile Pârvan și de Piața Bălcescu s-a trezit cu un răspuns neașteptat. Practic, mai-marii de la STPT îi spun că stația de la catedrală nu es...
Cel care a condus timp de 10 ani societatea de transport public a orașului și a fost schimbat din funcție la sfârșitul lunii mai nu a mai ajuns nici în Consiliul de administrație al STPT, pentru că la interviul de selecție nu a reușit un punctaj minim. Linia s-a tras chiar înaintea lui. Din cei șapt...31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor