Robu a dat dezlegare pentru cluburi: Unii s-ar putea plange ca ii deranjeaza clopotele Catedralei!

De A. Strugariu
72Comentarii
Robu a dat dezlegare pentru cluburi
Robu a dat dezlegare pentru cluburi
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că va continua să facă sondaje „amatoriceşti” pe Facebook, după cum le numeşte chiar el, motivând că doar aşa poate interacţiona cu un număr mare de oameni. Că administraţia ia decizii pe baza unor astfel de sondaje e deja o altă poveste… În privinţa cluburilor şi a gălăgiei de care se plâng unii cetăţeni, Robu spune că trebuie măsurat nivelul zgomotului în cartierele de locuinţe, şi nu în incinta localurilor. „Unii s-ar putea plânge, mâine, că îi deranjează clopotele Catedralei şi vor cere să nu mai bată pentru că nu pot dormi”, afirmă primarul.

După ce a făcut sondaje pe Facebook, Robu a afirmat, joi, că a anulat dispoziţia viceprimarului Traian Stoia prin care au fost închise mai multe cluburi din oraş pe motiv că tulburau liniştea pe timpul nopţii. De altfel, edilul a anunţat încă din urmă cu câteva zile că îşi va întrerupe concediul joi, 15 august, în zi de sărbătoare legală, când nu se lucrează potrivit Codului Muncii, pentru a anula dispoziţia viceprimarului.

Robu spune că nu a ştirbit autoritatea nimănui, dar că el este primarul şi are ultimul cuvânt de spus, iar viceprimarul Traian Stoia nu l-a consultat atunci când a decis să suspende activitatea cluburilor pe o perioadă de 30 de zile.

„Nu am ştirbit autoritatea nimănui, sunt primarul oraşului şi, prin urmare, trebuie să am ultimul cuvânt în ceea ce priveşte orice decizie. Ar fi trebuit să mă consulte (n.r. – viceprimarul Traian Stoia), dar este un subiect pe care nu vreau să îl discutăm, pentru că este consumat. Hârtia este semnată, este trimisă pe circuit, e problema rezolvată. Nu am niciun conflict cu domnul viceprimar Stoia, ne înţelegem foarte bine, colaborăm. Se mai produc mici disfuncţii în orice sistem (…) Cele patru cluburi care au fost închise îşi reiau activitatea după programul care le-a fost aprobat. Nu s-a dorit nicio schimbare în această privinţă. Nu ştiu care este programul…”, a afirmat Robu. Edilul-şef susţine că nu s-a bazat doar pe rezultatele sondajului făcut pe Facebook atunci când a decis să redeschidă cluburile.

„Eu iau decizii pe mult mai multe baze… Au fost patru puncte, printre care şi rezultatul consultării de pe Facebook (…) Depăşirile zgomotului trebuie să fie apreciate nu în incinta clubului şi nu la poarta clubului, ci în zonele locuite. Acolo trebuie văzut dacă se produce o perturbare semnificativă”, a mai explicat primarul.

Edilul spune că atunci când a decis să anuleze dispoziţia de suspendare ar fi ţinut cont, pe lângă sondajul realizat în rândul prietenilor virtuali, şi de prevederile legale, de faptul că localurile care au facut obiectul dispoziţiei de închidere sunt amplasate în locaţii care nu au în imediata vecinătate locuinţe, de obligaţia administraţiei publice locale de a asigura cetăţenilor nu doar condiţii de odihnă, ci şi de recreere şi petrecere a timpului liber „în ton cu vremurile” şi de faptul că societăţile în cauză oferă locuri de muncă şi plătesc taxe la bugetul local.

Cât despre cetăţenii care reclamă că nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotului, Robu spune că… aşa este într-un oraş: fiecare se plânge de ceva!

„Acuma haideţi să fim oameni serioşi. Într-un oraş fiecare ajunge să fie deranjat ba de un aspect, ba de altul. Unii s-ar putea plânge, mâine, că îi deranjează clopotele Catedralei şi vor cere să nu mai bată clopotele Catedralei pentru că nu pot dormi. Există aparatură pentru măsurarea poluării fonice, măsurarea trebuie făcută în cartiere, acolo unde locuiesc oamenii, şi nu la poarta clubului”, a adăugat edilul.

Un lucru este cert: Robu nu are de gând să renunţe la sondajele pe Facebook, fie ele şi… amatoriceşti, motivând că doar în această manieră poate interacţiona cu un număr mare de oameni.

„Eu sunt profesor universitar (…) Ştiu ce înseamnă un sondaj ştiinţific şi ştiu ce înseamnă un sondaj amatoricesc de tipul celor pe care le fac eu pe Facebook. Acestea sunt sondaje de consultare ca instrument de lucru pentru mine, n-am altul mai bun”, a conchis primarul Timişoarei.

Primarul Robu a decis: anuleaza dispozitia viceprimarului Stoia privind inchiderea cluburilor!72Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor