Primarul Robu a decis: anuleaza dispozitia viceprimarului Stoia privind inchiderea cluburilor!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
87Comentarii
Primarul Robu a decis: anuleaza dispozitia viceprimarului Stoia privind inchiderea cluburilor!
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, luni, din concediu, că în urma sondajului pe care l-a făcut pe Facebook cu privire la închiderea cluburilor a decis să anuleze dispoziţia viceprimarului Traian Stoia privind suspendarea activităţii acestor localuri pe o perioadă de 30 de zile.

„Ca primar al Timişoarei, voi dispune: 1. Anularea dispoziţiei viceprimarului Traian Stoia de închidere a cluburilor în speţă; 2. Autorizarea cluburilor sancţionate cu închiderea să-şi reia activitatea, sub angajamentul practicării unui volum sonor decent, care, pe de o parte, să asigure atmosfera specifică, iar pe de altă parte, să respecte prevederile legale raportat la zgomotul PROPAGAT în zonele dens locuite (cel care, de fapt, contează şi nicidecum cel din club!)”, spune Robu, într-o nouă postare pe Facebook, edilul anunţând că aceste dispoziţii vor face obiectul unui act oficial pe care îl va emite joi, când va reveni în Timişoara și își va întrerupe concediul pentru o zi.

Primarul a iniţiat săptămâna trecută un sondaj pe aceeaşi reţea de socializare, invitându-i pe timişoreni să-şi exprime opiniile, să se pronunţe, prin „DA” sau „NU”, pentru sau împotriva închiderii cluburilor D’arc, Riverdeck, Insomnia, Le Cinema, Heaven şi Jazzissimo – acestea au fost cluburile enumerate de Robu, chiar dacă Stoia vorbea despre patru localuri, nu despre şase. Practic Robu a întrebat pe Facebook dacă decizia viceprimarului ar trebui sau nu validată.

După încheierea sondajului, primarul a anunţat că va anula dispoziţia lui Stoia, motivând că a luat această decizie ţinând cont de: „1. prevederile legale; 2. opinia a peste 90% din cei peste 1000 de repondenţi (!!!) la sondajul organizat de subsemnatul pe Facebook; 3. faptul că cluburile care au facut obiectul dispoziţiei de închidere pt 30 de zile sunt amplasate în locaţii care nu au în imediata vecinătate locuinţe; 4. obligaţia administraţiei publice locale de a asigura cetăţenilor pe de o parte condiţii de odihnă, pe de altă parte condiţii de recreere şi petrecere a timpului liber civilizate şi în ton cu vremurile; 5. faptul că cluburile oferă locuri de muncă şi plătesc chirii, taxe şi impozite importante la bugetul local”.

De cealaltă parte, viceprimarul Traian Stoia declara, la sfârşitul săptămânii trecute, că a procedat conform legii, că au fost nenumărate reclamaţii de la oamenii care nu se pot odihni noaptea din cauza muzicii care se aude de la cluburi, că poliţiştii locali au aplicat avertismente şi amenzi pentru tulburarea liniştii publice până să se ajungă la suspendarea activităţii şi că îşi va menţine punctul de vedere cu privire la închidere.

Subiectul închiderii cluburilor pare să fie însă, în opinia primarului, o chestiune ce ţine de diferenţe de opinie şi chiar… gusturi şi vârste. Robu mai menţionează că „situaţia creată nu înseamnă disensiune în USL Timiş, cum şi-ar dori unii, ci doar expresie a unor diferenţe de opinie şi de abordare a lucrurilor, fireşti între oameni diferiţi, mai ales atunci când ei au ideologii, mentalităţi, gusturi, vârste, etc. diferite”.

 Stoia afirma, imediat după ce partenerul său de alianţă a decis să apeleze la sondaje pentru a-i valida decizia, că îşi va menţine punctul de vedere.

„N-are decât să-şi facă campanie electorală dacă el crede că redeschizând aceste cluburi câştigă voturi. Decizia este în vigoare, noi suntem puşi să respectăm legislaţia – şi asta am făcut -, nu să facem sondaje pe Facebook. Dacă vrea să o anuleze – să o anuleze, dacă se poate legal. Aici este vorba de aplicarea legii. Astea nu-s problemele mele, ce declară primarul din vacanţă. Ştiu să îmi susţin opiniile şi nu mă interesează ce postează unul sau altul pe Facebook. Deocamdată suntem aliaţi politici şi punct. Problema este că dânsul poate opri o decizie pe care o socoteşte incorectă, iar eu am dreptul să îmi apăr opiniile şi o voi face (…) Faptul că un aliat de-al tău poate lua decizii incorecte pune sub semnul întrebării alianţa însăşi. Mult mai multe voturi ia păstrând liniştea şi ordinea. N-am nicio reţinere în a-mi apăra punctul de vedere până în pânzele albe”, declara, pentru www.tion.ro, viceprimarul Traian Stoia.87Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor