Roadele toamnei, la Muzeul Satului din Timișoara, alături de mâncare preparată de reprezentanții etniilor din Banat

De Adrian Panduru
2Comentarii
Roadele toamnei, la Muzeul Satului din Timișoara, alături de mâncare preparată de reprezentanții etniilor din Banat
© foto: Adrian Panduru/ TION
În acest weekend, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara găsiți legume de sezon pentru a vă umple cămara și bucate alese ale etniilor din Banat. Au loc două manifestări – „Festivalul culinar multietnic” și „Roadele toamnei”.

Puteți găsit legume pentru a vă pregăti cămara pentru iarnă și feluri diverse de mâncare gătite de reprezentanții etniilor din Banat.

Pentru a vă umple cămara găsiți gogonele cu 5 lei kilogramul, cartofi cu 2,5 lei, struguri cu 7 sau 9 lei, vinete cu 5 lei, morcovi cu 4 lei, ardei iute cu 10 lei, praz cu 2 lei bucata și alte legume de sezon. Găsiți și preparate din carne și diverse obiecte lucrate manuale din lemn, căciuli de blană, flori și alte lucruri.

Găsiți și mâncare gătită, de la purcel la proțap la gulaș ori alte preparate. Puteți gusta și untură „pe pită”…

Pe scenă vor performa interpreți și ansambluri folclorice: Camelia Miuțescu, Adi Bihoi, Atila Kiss, SREBRO MAXIM, Denisa Gog, formația condusă de Ciprian Untaru, Ansamblul Chevereșana, din Chevereșul Mare, Ansamblul Dor Solovestrean, coordonat de Maria Bogdan, Valentin Vădrariu, Adrian Coste, Marius Matei și Nelu Rogobete.

Manifestările încep la ora 10, în 12 și 13 octombrie, iar intrarea este liberă. Puteți veni, în ambele zile, până la ora 20.



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor