RO-ALERT este testat din nou, în județul Timiș, începând de joi

De Raoul Jurchela
RO-ALERT este testat din nou, în județul Timiș, începând de joi
© foto: Ro-Alert
Încă o rundă de teste pentru RO-ALERT în județul Timiș. Sistemul va fi activat în perioada 18-30 iulie în mai multe localități.

Autoritățile vor astfel să examineze funcționarea RO-ALERT. Vor trimite mesaje de test spre telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

În județul Timiș, mesajele vor fi transmise conform următorului calendar:

  • 18.07.2018, în intervalul orar 10:00-12:00 – Lugoj;
  • 19.07.2018, în intervalul orar 10:00 – 12:00 – Ohaba Lungă, Făget, Margina;
  • 22.07.2019, în intervalul orar 10:00 – 12:00 – Pietroasa, Tomești, Curtea, Fârdea, Nădrag, Criciova, Barna, Dumbrava, Gavojdia, Traian Vuia, Mănăștiur, Bethausen, Bara, Balint, Coșteiu, Victor Vlad Delamarina, Știuca, Darova, Ghizela, Brestovăț;
  • 23.07.2019, în intervalul orar 09:00 – 12:00 – zona dintre localitățile Recaș – Brestovăț – Topolovățu Mare, zona dintre localitățile Mănăștiur – Făget – Dumbrava, zona dintre localitățile Fârdea – Barna – Nădrag, zona dintre localitățile Racovița – Boldur – Buziaș;
  • 24.07.2019, în intervalul orar 09:00 – 12:00 – toate unitățile administrativ teritoriale care se învecinează cu localitățile din alte județe;
  • 25.07.2019, în intervalul orar 10:00-12:00 – toate unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Timiș;
  • 26.07.2019, în intervalul orar 09:00 – 12:00 – toate unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Timiș;
  • 30.07.2019, în intervalul orar 09:00 – 12:00 – toate unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului Timiș.

Timișenii care au telefoane mobile configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în zonele selectate pentru testare vor primi mesajul “TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Modul de afișare și sunetele de avertizare diferă în funcție de modelele telefoanelor mobile.

“Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Sistemul RO-ALERT a fost pus în funcție în septembrie 2018 și de atunci a transmis peste 400 de mesaje de avertizare în situații reale. Alertele au vizat fenomene meteorologice periculoase, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși). RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării și alarmării populației în situații de urgență, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgență majoră.

Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla în acele zone. Mesajele sunt difuzate doar în situații majore de urgenta, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte. Nu este nevoie sa aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT. Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu sistemul RO-ALERT sunt disponibile în secțiunea Configurare telefon, de pe portalul www.ro-alert.ro”, informează reprezentanții ISU Banat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor