Jumatate din profesorii din Timis inscrisi la examenul de definitivat au promovat. Nicio medie de 10!

De Adrian Panduru
1Comentariu
Jumatate din profesorii din Timis inscrisi la examenul de definitivat au promovat. Nicio medie de 10!
© TION: Jumatate din profesorii din Timis inscrisi la examenul de definitivat au promovat. Nicio medie de 10!
Nu numai elevii dau examene, ci și profesorii, pentru a-şi obţine dreptul de practică în învăţământul preuniversitar şi pentru a ocupa un loc la catedră. Din Timiş s-au înscris 346 de candidaţi în acest an la definitivat, iar puţin peste jumătate au luat examenul. Pentru a promova, candidaţii trebuie să obţină medii peste 8.

Din cei 346 de candidaţi înscrişi, 312 sunt candidaţi cu fişe de înscriere validate. Dintre aceştia, la proba scrisă au fost prezenţi 289 de candidaţi şi au promovat 115, un procent de promovare de 51,33 la sută. Dintre cei promovaţi, 101 au luat medii între 8 şi 8,99 şi 14 medii între 9 şi 9.99. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10!

Dintre candidaţii care nu au promovat, unul are medie între 2 şi 2,99, doi au medii între 3 şi 3,99, 10 candidaţi cu medii între 4 şi 4,99, 32 de candidaţi cu medii între 5 şi 5,99, 38 de candidaţi cu medii între 6 şi 6,99 şi 26 de candidaţi cu medii între 7 şi 7,99. Urmează depunerea şi rezolvarea contestaţiilor, iar în 18 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Examenul de definitivare 2015 constă în susţinerea a cel putin două inspecţii speciale la clasă şi a unei probe scrise. Profesorii înscrişi la definitivat au fost inspectaţi la clasă până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplină de examen şi directorul şcolii. Profesorii susţin examenul de definitivat pentru a dobândi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Profesorii se pot prezenţa la definitivat doar în maxim trei sesiuni, susţinute în cel mult 5 ani. Cei care nu promovează examenul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. În cazul în care un profesor care a luat titularizarea nu promoveaza definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, el pierde calitatea de titular, pentru că i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată.Spre deosebire de definitivat, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o şcoală pe perioadă nedeterminată.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor