(R)evoluția formei: trei evenimente in memoria artistului timisorean Paul Neagu

De S.P.D.
(R)evoluția formei: trei evenimente in memoria artistului timisorean Paul Neagu
© TION: (R)evoluția formei: trei evenimente în memoria artistului timișorean Paul Neagu
A trecut o decadă de când marele artist plastic timișorean Paul Neagu nu se mai află printre noi. Pentru a comemora acest moment, Fundația Interart Triade și Paul Neagu Estate RO, în colaborare cu Muzeul de Artă Timișoara și Muzeul de Artă Cluj-Napoca, organizează ”o serie de evenimente menite să readucă în atența publicului opera celui mai important sculptor român de la Brâncuși încoace”.

Duminică, 30 noiembrie2014., de la ora 12, la Muzeul de Artă Timișoara (Piața Unirii nr. 1) va avea loc deschiderea expoziției ”Paul Neagu. Opera ca o hermeneutică vizuală”, al cărei curator este prof. dr. Ileana Pintilie, critic de artă. Expunerea cuprinde peste 70 de lucrări semnate Paul Neagu, din colecțiile Muzeului de Artă Timișoara, dr. Sorin Costina și familia Neagu, precizează realizatorii. Cu ocazia vernisajului, va fi lansat și albumul de artă omonim.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă Timișoara până în data de 25 ianuarie 2015, zilnic între orele 10-18 (luni închis). Proiectul ”Paul Neagu. (R)evoluția formei” este completat de expozițiile ”Obiecte regenerative”de la Galeria Jecza Timișoara și ”Muchii infinite. Colecția Mircea Pinte”, de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

”Paul Neagu, unul dintre cei mai importanti artisti romani ai secolului XX, a fost o personalitate de tip renascentist, cu multiple preocupări în lumea artelor. Astfel, interesele sale s-au manifestat în sculptură, pictură, desen, grafică, eseistică și poezie. Lucrările și performance-urile sale au fost întotdeauna insuflate de un spirit inovator. Paul Neagu a căutat permanent noi forme de expresie și noi concepții despre ată, incluzând influențe din domenii variate , precum arhitectura, filosofia sau fizica cuantică. British Museum, Tate Gallery, Muzeul de Artă Contemporană al Scoției și Muzeul de Artă Timișoara sunt doar câteva instituții care dețin colecții Paul Neagu. Format la Timișoara, artistul și-a manifestat întotdeauna o afinitate față de acest oraș, și deși considerat un cetățean universal, ultima sa dorință a fost să fie înhumat în orașul de pe Bega”, subliniază curatorul expoziției de la Palatul Baroc.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !