Restrictii de circulatie si pe Calea Buziasului din Timisoara. Primaria a uitat sa le anunte…

De A. Strugariu
Reactualizat la:
17Comentarii
Restrictii de circulatie si pe Calea Buziasului din Timisoara. Primaria a uitat sa le anunte…
Un nou şantier în Timişoara, alte restricţii, noi blocaje în trafic… Şoferii care au ajuns luni, la primele ore ale dimineţii, pe Calea Buziaşului au putut constata că în zona intersecţiei cu strada Matei Millo circulaţia este gâtuită, se merge pe două benzi din patru, câte una pe sens. Oficialii Primăriei Timişoara nu s-au gândit să anunţe noile restricţii de circulaţie…

Cititorii ne-au sesizat, la primele ore ale dimineţii, că circulaţia este blocată pe Calea Buziaşului din Timişoara, din cauza unor lucrări care se desfăşoară la intersecţia cu strada Matei Millo, în zona unde erau calmatoarele de trafic, date jos, remontate şi din nou date jos de mai multe ori anul acesta, şi că sunt cozi de maşini pe toate părţile – pe Calea Buziaşului, pe Calea Stan Vidrighin şi pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca.

„Nu ştiu ce firmă execută lucrări la acele “calmatoare” de trafic fix la orele de vârf, între 7-9, provocând ambuteiaje pe toate căile de acces în sens la AEM şi după, spre Brithouse pe nervii şoferilor care trebuie să ajungă la serviciu la timp”, ne-a sesizat un cititor revoltat.

La faţa locului am constatat că într-adevăr se lucra pe Buziaşului, în zona intersecţiei cu strada Matei Millo, iar circulaţia era restricţionată pe două benzi pe o porţiune.

De la reprezentanţii Primăriei Timişoara am aflat că au loc lucrări la reţeaua de canalizare, că este o lucrare a Aquatim, şi că s-a aprobat restricţionarea circulaţiei în zonă, lucru pe care oficialii municipalităţii nu s-au gândit să îl anunţe din timp.

„Acolo lucrează Construcciones Lujan la canalizare, este lucrarea Aquatim. Este o lucrare care se va desfăşura pe trei etape. Prima etapă vizează zona Calea Buziaşului – strada Matei Millo, ar fi trebuit să înceapă din 26 mai şi să ţină până 6 iunie, săptămana asta ar trebui să se facă, probabil ca va exista un decalaj, bănuiesc că se va cere o prelungire… Se va circula pe câte două benzi. Tronsonul doi este de la strada Matei Millo până la strada Siemens, până în 5 august, dar se va lucra pe spaţiul adiacent carosabilului. În etapa a treia, din 16 iunie până în 8 august, se va lucra pe carosabil, până la strada Olarilor, vor fi din nou restricţii. Practic traficul va fi afectat în prima etapă şi cea de-a treia. Se va lucra pe o lungime de 395 de metri”, am reuşit să aflăm de la şeful Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara, Ioan Ganciov.

Deşi traficul este afectat de nenumăratele şantiere deschise în Timişoara la ora actuală, iar în multe zone circulaţia este cumplită la orele de vârf, nu este pentru prima dată când se închid străzi pentru diverse lucrări fără ca autorităţile locale să anunţe ceva. Şi asta, deşi toate aceste lucruri se discută mai întâi în Comisia de circulaţie de la nivelul primăriei, care dă aviz favorabil sau nu…

Dacă în timpul fostei administraţii se prezenta un raport după fiecare şedinţă a Comisiei de circulaţie şi erau anunţate restricţiile, acum nimeni nu mai consideră necesar să facă asta… Şoferilor nu le rămâne decât să „descopere”, pe nervii lor, că s-a mai deschis câte un şantier în oraş…

 

 17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor