Replici acide in CJ Timis despre contracte pentru drumuri castigate de aceleasi firme

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Replici acide in CJ Timis despre contracte pentru drumuri castigate de aceleasi firme
Roxana Iliescu (PMP), vicepreședinte al Consiliului Jucdețean Timiș și Titu Bojin, consilier județean UNPR (fost președinte al CJ Timiș) au avut un schimb de replici „acid” în ședința de plen defășurată miercuri. Motivul disputei l-a constituit nou înființata Direcție Tehnică din CJ Timiș, care include și fosta Direcție de Drumuri. Titu Bojin a cerut desființarea Direcției Tehnice și reînființarea Direcției de Drumuri, cea care are în grijă șoselele din județ. S-a vorbit de lucrări cu dedicație și numărul mic de oameni care lucrează la drumuri.

Direcția Tehnică a Consiliului Județean Timiș a fost înființată acum șase luni, printr-o nouă organigramă. Direcția Tehnică are în componență și vechea Direcție de Drumuri, totul aflându-se în subordinea vicepreședintelui CJ Timiș Roxana Iliescu. Titu Bojin a cerut desființarea acestei noi direcții, în ședința CJ Timiș de luna trecută, considerând că este ineficientă. Nu aceeași părere o are și Roxana Iliescu.

„Pentru mine este evident că afirmațiile făcute de consilierul județean Titu Bojin, cum că în această direcție nu se lucrează, că nu sunt contracte, că nu se fac plăți, nu au niciun fundament real. Plăți se fac, dar nu în maniera în care se făceau înainte, ci doar acolo unde facturile fiscale sunt însoțite de toate documentele justificative aferente – situații de lucrări, procese-verbale de recepție, care justifică execuția contractului raportat la cantități și la calitatea lucrărilor respective. Probabil că dorința de reînființare a Direcției de Drumuri are un alt substrat. Să facem câteva comparații. Prin CJ Timiș, achizițiile sunt publice, se publică pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice – n.r.) sau pe site-ul instituției, se fac prin instituții publice. Prin Direcția de Drumuri, majoritatea contractelor s-au încheiat prin cumpărare directă, neavând acces decât un număr limitat de societăți, tot timpul cam aceleaşi. Sunt unii cumva îngrijoraţi că s-au închis robinetele?”, a spus Roxana Iliescu.

Roxana Iliescu spune că s-au făcut proiecte la nou înființata Direcție Tehnică, în timp ce Titu Bojin a afirmat că numărul oamenilor este mic față de vechea Direcție de Drumuri, unde erau peste 20 de angajați.

„La ora actuală, datorită inovațiilor și modului de organizare făcute în alte cercuri, cu studii deosebite, datorită domnișoarei Iliescu, sunt numai 9 angajați la 1.300 kilometri de drumuri. Departe de mine gândul de a o persifla pe domnișoara vicepreședinte, dar considerăm că nouă oameni vor reuși să aibă și licitații, și modul de realizare a întreținerii, și modul de a face deszăpezire, și modul de a ține sub control mai bine decât au făcut-o cei dinainte?”, a spus Titu Bojin.

Bojin spune că nu au existat lucrări cu dedicație.

„În principiu, fără niciun fel de excepție, nu ne-am implicat în a dedica lucrări către cineva. Hai să fim puțin mai serioși în ceea ce privește lucrările de infrastructură. M-aș bucura ca tot ce este scris în aceste hârtii să se întâmple. Dar n-o să se întâmple. E bine să se documenteze foarte bine cine se ocupă de zona asta și să discutăm când vor fi realizări. Deocamdată nu sunt. Pe hârtie sunt toate frumoase, dar hai să ieșim un pic pe teren”, a spus Bojin.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !