Redeschiderea circulatiei in zona Michelangelo, fara termen clar

De A. Strugariu
Reactualizat la:
46Comentarii
Redeschiderea circulatiei in zona Michelangelo, fara termen clar
Redeschiderea circulatiei in zona Michelangelo, fara termen clar
Chiar dacă oraşul începe să se aglomereze din nou, circulaţia în zona Michelangelo – Piaţa Leonardo da Vinci ar putea fi redeschisă pe final de septembrie sau la fel de bine la începutul lunii noiembrie şi tot ar fi în regulă, afirmă oficialii Primăriei Timişoara, pentru că în mod normal – prin deducţie logică, spune primarul Nicolae Robu – traficul ar fi trebuit să fie reluat de-abia în primăvara anului viitor.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara afirmă că nu pot anunţa o dată certă pentru redeschiderea circulaţiei în zona Michelangelo, cel mai mare şantier deschis în oraş pe fonduri europene până la ora actuală. Autorităţile locale spun însă că lucrările la viitorul pasaj rutier subteran care va fi realizat pe relaţia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan şi reabilitarea Podul Michelangelo sunt în grafic.

Dacă la mijlocul lunii august primarul Nicolae Robu afirma că se încearcă redeschiderea circulaţiei în a doua parte a lunii septembrie în zona Michelangelo, dar că nu poate oferi garanţii că se va şi reuşi acest lucru, având în vedere complexitatea lucrării, acum edilul spune că acest lucru s-ar putea întâmpla la fel de bine în noiembrie.

„Se lucrează. Pe Michelangelo ar fi trebuit ca traficul să se deschidă în primăvară, dar noi vom face tot posibilul să îl deschidem în această toamnă. Îl vom deschide în cel mai scurt timp cu putinţă. Nu pot angaja o dată, aşa cum v-am spus încă de la început (…) Termenul la care ar trebui să-l deschidem ar fi în primăvară. Dacă reuşim în 15 octombrie va fi foarte bine, dacă reuşim mai devreme va fi şi mai bine, dacă reuşim la 1 noiembrie încă e foarte bine, pentru că în orice variantă s-ar întâmpla lucrurile oricum noi devansăm termenele contractuale, termenele prevăzute de proiectant (…) Deci nu vă pot da un răspuns ferm când vom reuşi să deschidem traficul. Acolo suntem la ultima parte a unei etape critice din proiect şi după aceea se va merge mai liniar”, a declarat, marţi, Robu.

Întrebat însă dacă este prevăzut în contract un termen clar pentru redeschiderea circulaţiei la Michelangelo, primarul a afirmat că nu.

„Nu. Există termene care decurg logic din stadiul lucrărilor. Proiectul este ordonanţat de o anumită manieră în toată complexitatea lui. Ca să poată fi finalizat în acel un an şi jumătate cât este durata de execuţie trebuie ca o anumită etapă să fie făcută cel târziu până la o anumită dată, pentru că altfel nu se mai poate respecta termenul final. De aici putem deduce logic că s-ar fi ajuns la deschiderea traficului abia în primăvară. Nu este o dată prevăzută în contract, numai că e prin contract stabilit un termen final şi raportat la acel termen final data de deschidere a traficului ar fi fost undeva în primăvară”, a explicat Robu.

Lucrările la Complexul Rutier Michelangelo trebuie finalizate până în august 2014.

A inceput operatiunea de ridicare a Podului Michelangelo. In toamna se redeschide circulatia

Autoritatile nu garanteaza redeschiderea circulatiei la Michelangelo in septembrie

 46Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor