Rectificare de vara: Schimbari in bugetul Timisoarei pe 2017. Primaria cumpara o autospeciala pentru ISU

De Roxana Deaconescu
5Comentarii
Rectificare de vara: Schimbari in bugetul Timisoarei pe 2017. Primaria cumpara o autospeciala pentru ISU
© Tion: Rectificare de vara: Schimbari in bugetul Timisoarei pe 2017
Rectificare pozitivă la Primăria Timișoara! Autoritățile locale au încasat mai mult decât au estimat, așa că au decis să împartă banii veniți în plus: 15 milioane de lei se duc la RATT, 10 milioane la reparații străzi și trotuare, iar peste jumătate de milion de euro costă o autospecială de intervenții la mari înălțimi pentru ISU Banat.

Potrivit reprezentanților municipalității, prognoza suplimentară de venituri a fost cam de 30 de milioane de lei. Banii în plus se împart așadar între reparații străzi și trotuare, spații verzi, lucrări la școli, subvenții la transportul public sau cheltuieli salariale la primărie sau la alte instituții din subordinea primăriei.

„Beneficiem de o rectificare pozitivă a bugetului local, bazată pe execuția la sfârșitul lunii iunie și estimarea surselor de venit pentru următoarele luni. De asemenea, o sumă de aproximativ 16 milioane de lei se transferă de la Secțiunea de dezvoltare, bani proveniți din execuția la momentul curent, estimările de plăți aferente acestui an și stadiul achizițiilor, la cea de funcționare. Suplimentări importante din sume se vor regăsi la capitolele de reparații străzi și trotuare – 10 milioane de lei, întreținere spații verzi – 4 milioane de lei, lucrări aferente patrimoniului școlar – 4 milioane de lei, subvenții transport public – 15 milioane de lei, cheltuieli de personal, atât la nivelul primăriei, cât și la nivelul Teatrului German și al Teatrului Maghiar”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Totodată, la rectificarea de marți a bugetului Timișoarei pe anul 2017, consilierii locali au mai alocat și o sumă frumoasă pentru achiziția unei autospeciale de intervenție la mari înălțimi, pentru ISU Banat, dar și o cofinanțare pentru achiziția unui aparat de brahiterapie pentru Secția de radioterapie a Spitalului Clinic Municipal de Urgențe Timișoara.

Pompierii de la ISU Banat au mai primit o autospecială pentru salvări la înălțime în primăvara acestui an, care a costat 1,2 milioane de euro, putând fi folosită și pentru intervenții la o înălțime de 70 de metri. Au început apoi discuțiile cu cei din primărie pentru a le cumpăra municipalitatea încă o autoscară, puțin mai mică, care să fie folosită pentru intervenția la înălțime în zonele aglomerate sau greu accesibile. A doua autospecială este produsă în serie și costă aproape 650.000 de euro, putând să ajungă la 42 de metri. Conform legii, mijloacele de intervenție ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență pot fi achiziționate cu bani de la bugetul de stat, dar și de la administrațiile publice locale.

Articole pe aceeași temă:

Autoscara pentru salvari la inaltime va ajunge in Timis in luna mai. Ar mai fi nevoie de una5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor