Ramane liber la cumpararea de alcool in Complexul Studentesc din Timisoara. Nu se poate bea

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
7Comentarii
Ramane liber la cumpararea de alcool in Complexul Studentesc din Timisoara. Nu se poate bea
© TION: Ramane liber la cumpararea de alcool in Complexul Studentesc din Timisoara
S-a schimbat modificarea. După ce au propus interzicerea consumului și comercializării de alcool în campusul universitar, reprezentanții primăriei s-au răzgândit. Consilierii locali au decis să permită în continuare vânzarea și cumpărarea de băuturi alcoolice, așa cum au decis anul trecut. Rămâne interzis consumul.

Proiectul propus la vot în Consiliul Local Timișoara a picat, după ce consilierii locali ai PNL s-au abținut de la vot, cu excepția lui Vasile Rușeț, care a votat împotrivă. Consilierii social-democrați, cu o parte din cei independenți, au fost pentru interzicerea comercializării și consumului de alcool în complex.

Proiectul fusese inițiat de conducerea primăriei, la propunerea Poliției Locale Timișoara, și prevedea „interzicerea cu desăvârșire a comercializării, servirii și a consumului băuturilor alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timișoara”.

Primarul Nicolae Robu susține acum că se impun alte măsuri și că localurile în care se petrec scandaluri ar trebui să rămână fără autorizație de funcționare.

„Cred că niște măsuri se impun. Problema ar trebui pusă în felul următor: dacă la un local se vor întâmpla scandaluri, să se ridice autorizația acelui local. Ne va trebui un cadru pentru a putea face asta, dacă nu îl avem, ne vom duce în instanță”, a spus Robu.

În noiembrie 2012, consiliul local a adoptat o hotărâre care prevedea interzicerea totală a vânzării de băuturi alcoolice în Complexul Studențesc.

„Se interzice cu desăvârșire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studențesc Timișoara. Din această categorie fac partea și berea sau orice alt produs care conține un amestec de bere și de băuturi nealcoolice, care au o concentrație alcoolică mai mare de 0,5% în volum”, scria în hotărârea din 2012.

În iunie 2014, aleșii au vrut să modifice legea, în sensul permiterii vânzării de alcool. Au admis inclusiv un amendament care le-ar fi permis studenților să bea bere la terase. Proiectul a picat însă și a fost repus în discuție în luna septembrie 2014, când a fost aprobat. Potrivit hotărârii aflate și astăzi în vigoare, „se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timișoara”. Se permite însă vânzarea și cumpărarea de alcool.

Perimetrul campusului universitar cuprinde următoarele străzi: Alexandru Vaida Voievod – de la str. Daliei pana la Aleea F.C. Ripensia pe partea căminelor studențești (nu sunt incluse nr. 2, 4, 6,8, 10); str. Virgil Birou – în totalitate, respectiv de la Bd. Eroilor până la str. Al. Vaida Voievod; str. Ion Vidu (fosta str. Siret) – de la str. Cluj până la Aleea F.C. Ripensia; str. Cluj – de la str. Ion Vidu până la Piaţa Leonardo da Vinci și Aleea F.C. Ripensia; Aleea F.C. Ripensia de la Bd. Eroilor până la Piața Leonardo da Vinci; str. Aurelianus – de la str. Socrate până la str. Al. Vaida Voievod; Aleea Studenţilor – în totalitate, respectiv de la str. Daliei până la Aleea F.C. Ripensia; str Socrates nr. 10.

Foto: cdn.dailysundial.com

 

Alte articole pe aceeași temă:

Alcoolul, interzis de tot in Complexul Studentesc din Timisoara

Tanarul batut cu bestialitate in Complexul Studentesc din Timisoara s-a stins din viata7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor