Alcoolul, interzis de tot in Complexul Studentesc din Timisoara

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
Alcoolul, interzis de tot in Complexul Studentesc din Timisoara
© TION: Alcoolul, interzis de tot in Complexul Studentesc din Timisoara
Șirul discuțiilor privind vânzarea și consumul de alcool în Complexul Studențesc continuă. Deși consilierii locali au reușit până la urmă să interzică consumul de alcool, dar să permită comercializarea, în urma scandalurilor petrecute în ultima perioadă în campusul universitar, conducerea primăriei vrea să interzică totul, atât vânzarea și cumpărarea, cât și consumul.

Săptămâna aceasta, polițiștii locali au amendat doi studenți aflați în stare de ebrietate care s-au pus să distrugă coșurile de gunoi de pe o stradă din Complex, supărați că au fost dați afară dintr-un club. Nu demult însă, tot pe fondul consumului de alcool, un tânăr a fost omorât în bătaie de mai mulți indivizi.

Conducerea Primăriei Timișoara a decis să pună piciorul în prag și să interzică de tot consumul și comercializarea alcoolului în Complex. Așadar, studenții care vor ieși în baruri vor putea bea doar apă plată, sucuri sau bere fără alcool.

„Având în vedere că în zona Campusului Studențesc Timișoara predomină căminele studențești destinate cazării studenților, aceștia fiind prezenți în campus atât pe perioada desfășurării cursurilor, cât și în perioada vacanțelor, atunci când studenții desfășoară practică sau alte activități studențești, luând în considerare incidentele violente care au avut loc în zona campusului pe fondul consumului de alcool, precum și sesizările privind tulburarea liniștii și ordinii publice în zonă, și nu în ultimul rând luând în considerare necesitatea asigurării unui climat sănătos și sigur pentru studiu și odihnă, apreciem că este necesară interzicerea atât a consumului de băuturi alcoolice, cât și a comercializării acestora în perimetrul Campusului Studențesc Timișoara”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre care va ajunge săptămâna viitoare pe mesele consilierilor locali. Referatul este semnat de Dorel Cojan, directorul Poliției Locale Timișoara.

Așadar, consilierilor locali li se cere completarea hotărârii aflată în vigoare în prezent cu „interzicerea cu desăvârșire a comercializării, servirii și a consumului băuturilor alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timișoara”. „Din această categorie fac parte orice produse care au o concentrație alcoolică mai mare de 0,5%”, se mai arată în propunere.

În noiembrie 2012, consiliul local a adoptat o hotărâre care prevedea interzicerea totală a vânzării de băuturi alcoolice în Complexul Studențesc. „Se interzice cu desăvârșire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studențesc Timișoara. Din această categorie fac partea și berea sau orice alt produs care conține un amestec de bere și de băuturi nealcoolice, care au o concentrație alcoolică mai mare de 0,5% în volum”, scria în hotărârea din 2012. În iunie 2014, aleșii au vrut să modifice legea, în sensul permiterii vânzării de alcool. Au admis inclusiv un amendament care le-ar fi permis studenților să bea bere la terase. Proiectul a picat însă și a fost repus în discuție în luna septembrie 2014, când a fost aprobat. Potrivit hotărârii aflate și astăzi în vigoare, „se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timișoara”. Se permite însă vânzarea și cumpărarea de alcool. Rămâne de văzut ce decizie va fi luată în cele din urmă în Consiliul Local Timișoara.

Perimetrul campusului universitar cuprinde următoarele străzi: Alexandru Vaida Voievod – de la str. Daliei pana la Aleea F.C. Ripensia pe partea căminelor studențești (nu sunt incluse nr. 2, 4, 6,8, 10); str. Virgil Birou – în totalitate, respectiv de la Bd. Eroilor până la str. Al. Vaida Voievod; str. Ion Vidu (fosta str. Siret) – de la str. Cluj până la Aleea F.C. Ripensia; str. Cluj – de la str. Ion Vidu până la Piaţa Leonardo da Vinci și Aleea F.C. Ripensia; Aleea F.C. Ripensia de la Bd. Eroilor până la Piața Leonardo da Vinci; str. Aurelianus – de la str. Socrate până la str. Al. Vaida Voievod; Aleea Studenţilor – în totalitate, respectiv de la str. Daliei până la Aleea F.C. Ripensia; str Socrates nr. 10.

Alte articole pe aceeași temă:

Se ridica partial prohibitia din Complexul Studentesc. E voie sa cumperi alcool, nu e voie sa il si bei!

 11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor