Puteti deveni parinte de profesie. Curs de asistenti maternali profesionisti la Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Puteti deveni parinte de profesie. Curs de asistenti maternali profesionisti la Timisoara
Cei care vor să primească în sânul familiei un copil care are nevoie de îngrijire pot urma acum un curs de asistent maternal profesionist. Viitorii părinți de profesie pot urma cursul care este gratuit, se desfășoară la Timișoara și dă dreptul persoanei respective să primească copii în plasament.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc să îl urmeze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament; să aibă în folosinţă legală o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; să aibă minim studii absolvite școală generală – cu diplomă.

Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; au fost decăzute din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, P-ta Regina Maria, nr. 3, Timișoara. Perioada de depunere a cererilor este 2 – 31 mai 2017.

La cererea de evaluare vor fi anexate:

  • un curriculum vitae al solicitantului
  • copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș)
  • copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite.
  • cazier judiciar
  • adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document. Cursurile de formare profesională vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore.

În Timiș sunt aproximativ 600 de asistenți maternali, iar indemnizația primită de un astfel de asistent pentru un copil este de aproximativ 600 de lei pe lună – pentru hrană, îmbrăcăminte și cele necesare unui copil și 900 de lei pentru copilul cu handicap. Asistenții maternali sunt plătiți potivit Legii 250/2016, la care se adaugă sporuri pentru condiții de muncă, specifice activității de asistent maternal. Practic, salariul brut al unui asistent maternal poate ajunge până la 3.000 de lei pe lună.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, pot fi obţinute la Serviciul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor