Propunere: Nota patru la purtare pentru elevii care si-au umilit colegul in internatul unei scoli din Timisoara

De Adrian Panduru
16Comentarii
Propunere: Nota patru la purtare pentru elevii care si-au umilit colegul in internatul unei scoli din Timisoara
© foto: arhiva
Elevii care și-au umilit colegul din clasa IX-a în internatul Colegiului Național de Artă Ion Vidu din Timișoara au fost propuși pentru… scăderea notei la purtare. Nu cu un punct, două, ci până la nota patru. Consiliul profesoral a decis scăderea notei, urmând ca în consiliul de încheiere a semestrului să se ia decizia finală. Cei șapte elevi (nu șase, cum a fost vorba inițial) l-au lovit cu cureaua și prosopul pe colegul lor din clasa a IX-a, totul făcând parte dintr-un „botez al internatului”…

Totul s-a întâmplat în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Atunci, zile la rând, elevul de clasa a IX-a a fost supus de colegi de-ai săi din clasele terminale unui „botez al internatului”, iar loviturile cu prosopul și cureaua făceau parte din „inițiere”. Părinții, și nu numai ei, au aflat de durerea copilului lor umilit și l-au retras din internat. Reprezentanții școli au luat și primele măsuri – propunere pentru scăderea notei la purtare pentru cei șapte elevi care și-au batjocorit colegul și mustrare scrisă. Pedagogul este cercetat disciplinar, iar controalele în internat se vor intensifica.

„A fost ieri (n.r. luni) Consiliul profesoral și au fost sancționați cu mustrare scrisă și scăderea notei la purtare. S-a propus nota 4, dar se va hotărî în consiliul final de încheiere a semestrului, atunci se stabilesc notele finale la purtare. Este vorba despre șapte elevi, care sunt în continuare în internat. A fost propunere și de eliminare din internat, dar la vot s-a decis doar scăderea notei la purtare și aplicarea de mustrări scrise, conform statutului elevului. Au fost părinții chemați în consiliu, au vorbit și elevii și părinții. A fost comisie de disciplină, au fost consiliile claselor și luni a fost Consiliul profesoral. Și pedagogul este cercetat disciplinar, iar comisia de internat va intensifica noaptea controalele”, a spus Sanda Moldovanu, directorul Colegiului Ion Vidu din Timișoara.

După decizia finală, dacă elevii vor avea într-adevăr nota patru la purtare pe acest semestru, aceștia vor putea rămâne repetenți dacă nu au minim nota 8 la purtare pe semestrul doi, astfel încât să rezulte media anuală 6 la purtare.

Articole pe aceeași temă:

Un elev de clasa a IX-a a fost umilit de câțiva colegi mai mari în internatul unui colegiu din Timișoara. Acestuia i s-a administrat „botezul internatului”... Părinții au decis retragerea lui din internat în urma umilinței și violențelor repetate la care a fost supus.Fenomenul bullying-ului (atunci ...

descărcare16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor